Uusimmat

Yksi hittipeli ei vaan millään menetä suosiotaan – PlayStation Storen latausluvut kertovat paljon

13.01.2022 14:30 Muropaketin toimitus

PlayStation Store on paljastanut vuoden 2021 ladatuimmat pelit. Uusien tulokkaiden joukossa on pari vanhaa tuttua, jotka pitävät paikkansa.

PlayStation Blogissa on julkaistu viime vuoden ladatuimpien pelien listat. Pleikkarin digitaalisessa verkkokaupassa menestyivät muutamat uutuuspelit, mutta myös pari vanhempaa julkaisua on pitänyt pintansa.

Grand Theft Auto V on tietysti peli, jonka suosio ei vaan osoita mitään himmenemisen merkkejä. Rockstarin jättipeli oli yhä PS4:n tilastoissa vuoden ladatuin pelin Pohjois-Amerikassa ja toisiksi ladatuin myös Euroopassa. Rapakon tällä puolella sitä enemmän latauskertoja keräsi vain FIFA 22. Myös Minecraft on säilyttänyt suosionsa, ja se oli molemmilla alueilla vuoden kolmanneksi ladatuin  peli.

FIFA 22 oli myös PS5:n ladatuin peli Euroopassa, mutta Pohjois-Amerikassa tuon tittelin nappasi NBA 2K22. Call of Duty: Vanguard oli molemmilla markkina-alueilla PS5-peleistä toisiksi ladatuin.

PS4:n tilastoissa sen sijaan nähtiin hauska ilmiö juuri Call of Dutyn kohdalla, sillä syksyllä ilmestynyt Vanguard ei onnistunut ohittamaan edellisvuoden Black Ops Cold Waria kummallakaan markkina-alueella. PS4-pelaajat ovat siis viihtyneet paremmin vanhan Call of Dutyn parissa.

Ilmaispeleistä ladatuin oli tietysti Fortnite Atlantin molemmin puolin. Kakkos- ja kolmossijoja pitävät hallussaan Rocket League ja Call of Duty: Warzone. PlayStation VR -pelien kuningas oli ylistetty Beat Saber molemmilla markkina-alueilla.

Ylipäätään Pleikkarin latauslistat osoittavat jälleen kerran sen, että kaikkein uusimmat ja suurimmat pelit eivät välttämättä ole ne kaikkein suosituimmat. Monet vanhemmat julkaisut, sekä sellaiset vähemmälle huomiolle jääneet pelit kuin The Forest ja Gang Beasts, ovat nousseet näyttävästi TOP 20 -listoille.