Uusimmat

Yksi PlayStationin pidetyimmistä pelistudioista täytti pyöreitä – video näyttää, kuinka pitkälle on tultu

10.05.2023 14:45 Muropaketin toimitus

Guerrilla Games juhlistaa 20-vuotista taivaltaan. Pelistudio tunnetaan Killzone- ja Horizon-pelisarjoista.

Hollantilainen pelistudio Guerrilla Games on aiemmin tänä vuonna täyttänyt 20 vuotta. Studion juuret ovat vuonna 200o perustetussa Lost Boys Gamesissa, mutta Guerrillana se alkoi toimia tammikuussa 2003. Jo pari vuotta myöhemmin Sony osti koko studion, ja Guerrilla Games onkin toiminut lähes koko historiansa ajan PlayStationin yksinoikeuspelien kehittäjänä.

PlayStation Blogissa on julkaistu mittava artikkeli Guerrillan historiasta. Samalla julkaistiin alla oleva video, joka pistää pakettiin koko studion tuotannon. Guerrillan ensimmäiset julkaisut olivat vuonna 2004 useille alustoille julkaistu Shellshock: Nam ’67 sekä samana vuonna ilmestynyt ensimmäinen Killzone-peli, joka poikikin sitten kokonaisen pelisarjan.

Nykyisin studio tunnetaan tietenkin parhaiten Horizon-sarjasta, joka käynnistyi vuoden 2017 Horizon Zero Dawn -hittipelistä. Guerrilla Games on Naughty Dogin ja Santa Monica Studion ohella PlayStationin pidetyimpiä ja tärkeimpiä pelistudioita. Guerrilla Games toimii Amsterdamissa ja sillä on yli 300 työntekijää.

Muropaketin uusimmat