Yksi viime vuosien suosituimmista peleistä melkein hylättiin ennen äkillistä menestystä

02.08.2022 11:15 Muropaketin toimitus

Among Usin kehittäjät olivat jo valmiita jättämään pelin sikseen, kun siitä yhtäkkiä tulikin valtava viraalihitti.

Among Us tunnetaan nykyisin suosittuna hittipelinä, mutta se ei todellakaan ollut sitä heti kättelyssä. Pelistudio Innerslothin kehittämä Among Us ilmestyi jo vuonna 2018, mutta se nousi menestykseen vasta vuonna 2020.

Eurogamer kertookin, että kehittäjät olivat jo käytännössä jättämässä leikin sikseen. Innerslothin toinen perustaja Marcus Bromander kertoi tuoreessa haastattelussa, että kehittäjät olivat jo käytännössä päättäneet siirtyä seuraavaan projektiin.

”Jatkoimme Among Usin parissa pidempään kuin meidän olisi kannattanut, ihan vaan bisnesnäkökulmasta katsottuna”, Bromander kertoi. ”Olimme korjanneet bugeja ja peli toimi, joten totesimme että se oli siinä. Nyt on aika tehdä jotain muuta.”

Kun peli sitten yhtäkkiä nousikin suosioon, päättivät kehittäjät lennosta palata tukemaan peliä uusilla parannuksilla ja päivityksillä. Menestyksen siivittämänä alun perin vain PC:lle ja mobiililaitteille julkaistu Among Us kääntyikin sitten myös Nintendo Switchille, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Tällä hetkellä kehitteillä on pelin VR-versio, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä Among Us VR. Pelin julkaisupäivä ei ole tiedossa.