Uusimmat

Yksikorvaisen sekopäätaitelija elämä seikkailupelinä – onko elämä taidetta, onko peli taidetta?

13.02.2015 16:02 Jukka O. Kauppinen

Alankomaalainen taiteilija Vincent van Gogh (1853-1890) jätti 37 elinvuotensa aikana lähtemättömän jäljen maailman taidehistoriaan. Eurooppalaisen kuvataiteen suureksi mestariksi ylistetty, tosin vasta tämän itsemurhan jälkeen, taiteilija muutti teoksillaan taiteen suuntaa ja aiheutti aikalaisissaan valtaisaa hämmennystä.

Hämmennystä herättävä idea on myös Van Goghin elämää kuvaava point’n’click-seikkailupeli. Niin kuin että mitä ihmettä nyt taas?

Ever Yours, Vincent on klassinen seikkailupeli, joka on samalla taideteos. Se on italialaisen taiteilija Federica Orlatin opintojen lopputyö, joka on tehty alusta loppuun käsityönä. Päähenkilö on toteutettu peliruuduille vahanukkeanimaatioina. Pelimaailma puolestaan koostuu muun muassa tussattuja luonnoksia, nukenvaatteita ja maalattuja taustoja.

Seikkailu on myös täynnä tarinankerronnallisia ja teknisiä kikkoja, jotka tekevät tavanomaista peliä laajemman ja kokeilullisemman elämyksen. Se on kokemus, joka kertoo todellisesta ihmisestä, tämän taiteesta, psykooseista ja kohtalosta.

Lisätietoja: Pelaa selaimessasi

Lisätietoja: Ever Yours, Vincent