Yle, eSports, lapsilta kielletyt ohjelmat ja yhteiskunnallinen moraalipaniikki

05.08.2014 17:47 | Jukka O. Kauppinen

Elämme jännittäviä aikoja! Nyt eSportsista puhuvat jopa Vauva.fi-sivuston äitylit ja kukkahatut, Niklas Herlinistä puhumattakaan. Myrsky näet velloo vesilasissa, kun Ylen kaltainen suuri ja merkittävä toimija näytti yöaikaan K16-lähetyksen. Siis siihen aikaan, kun televisiossa muutenkin näytetään K16-sarjoja ja –elokuvia.

Teemu ”Wabbit” Hiilinen käsittelee eSports-kuohua Domen pelitoimituksen blogissa:

Olen samaa mieltä lapsiasiavaltuutetun kanssa. Tulevaisuudessa tulemme kehittämään parempia oppimismalleja pelillistämisen kautta. Se tuo monille oppimisvaikeuksista kärsiville mahdollisuuden pysyä muiden oppilaiden rytmissä.

Lapsiasiavaltuutettu samassa blogissa kritisoi kuitenkin ikärajamerkintöjä. Tämä on hyväksyttävissä olevaa kritisointia. Lähetyksestä puuttui ikärajamerkintä, vaikka Counter-Strike: Global Offensivilla ei ole PEGI-ratingia. Kaikkien muiden CS:n PC-versioiden kohdalla ikäraja on K-16, ei K-18. Se ei sisällä seksiä, pornoa, huumeidenkäyttöä, eikä myöskään raakaa huumoria. Saattaa olla, että siihen syyllistyin itse lähetyksen aikana. Pahoittelut kaikille kanoille. 

Lapsiasiavaltuutetun saamat kommentit ovat myrsky vesilasissa, jonne ne on nyt syytä jättää. Hän tekee työtään ja on kiinnittänyt omasta näkökulmastaan katsottuna ihan oikeaan asiaan huomiota. Vähän kritisoisin kyllä Areenan kohdalla, koska meidän lähetys on suhteellisen kesy verrattuna siihen materiaaliin, mitä Internetistä voi löytää. Oikeassa hän on silti.

Lue koko juttu: Pelitoimituksen blogi, eSports aiheutti yhteiskunnallisen moraalipaniikin

Lisää blogailuja: Pelitoimituksen blogi

Lisää aiheesta

Assembly 2014: Counter-Strike-finaali Yle Areenassa

Assembly alkaa tänään – myös netissä ja Yle TV2:ssa 

Elektronisen urheilun Pelaajatalo aukeaa Vantaalla 

Kiinalaistiimi Newbee voitti Dota 2:n maailmanmestaruuden ja yli viisi miljoonaa taalaa

Maanantaikomediaa: lapsiavaltuutettu ja Vauvafoorumilaiset kauhistuivat Ylen väkivaltapeliohjelmasta

Tanssipelien EM järjestettiin Suomessa – voitto Britanniaan