UUSIMMAT

Ylen peliala-komedia esittäytyy Tampereen sarjakuvafestareilla – Amigaaaaaa

11.03.2016 22:30 | Jukka O. Kauppinen

Onhan Matkailua pelialalla -sarjakuva tuttu? Ai ei? No lue tämä juttu niin tiedät mistä on kyse. Onhan kyse sentään kaikkien aikojen tärkeimmästä suomalaisesta sarjakuvateoksesta, josta Yle työstää parhaillaan huikeaa tv-sarjaa.

Pelialakomediaa kuvataan parhaillaan ja suuri yleisö näkee siitä ensimmäisen vilauksen ensi viikolla Tampere kuplii-sarjakuvafestivaaleilla.

Sarjakuvataitelija Miha Rinne kertoo, että…

Julkistan ensimmäistä kertaa sarjan näyttelijät, ja esitän haastattelun lopussa raakaleikattuja kohtauksia sarjasta. Kyseinen materiaali EI ole tulossa myöhemmin nettiin, joten jos haluat nähdä ne, niin tule paikalle Tampere-taloon lauantaina 19.3. klo 15.

Tampere kuplii on ilmainen tapahtuma ja se järjestetään Tampere-talossa.

Pelialasarja esitellään klo 15:00 Studio-tilassa.

 

Kuvia sarjan rakennusvaiheesta:

Matkailua pelialalla

Matkailua pelialalla

Matkailua pelialalla

Matkailua pelialalla

Yksi sarjan tähdistä on tietenkin Suomen pelimuseon lainaama R.J. Micalin nimikirjoituksella varustettu Amiga 1000 .

 

Rinne on seurannut sarjan kehitystä ja kuvausten alkua tarkkaavaisesti. Aikaisemmin hän kertoi blogissaan hän:

Vierailin 11.2. Pasilassa Yleisradion Isopaja-studiolla tuotantopalaverissa, jossa keskusteltiin Matkailua Pelialalla-sarjakuvani sovituksesta. Tapasin tuotantoryhmän jäsenet, kuuntelin suunnitelmia kuvauksista, äänityksestä, studiotilojen varaamisesta, ynnä muista käytännön järjestelyistä, ja näin myöskin lopullisen, varmistuneen listan kaikista näyttelijöistä (joita en paljasta vielä, mutta voin sanoa että siellä on monia erittäin onnistuneita valintoja!), sekä lopullisen käsikirjoituksen/kohtausluettelon, joka käytiin yhdessä läpi. Lisäksi puvustaja otti minusta mitat pientä cameorooliani varten.
Keskustelun seuraaminen oli erittäin viihdyttävää, esimerkkinä: ”Mistä löytäisimme tarpeeksi vahvaa vessapaperia, jotta voimme kääriä Rapen siihen kokonaan sen repeytymättä?”.. ihailen sitä yksityiskohtiin paneutumista, jota tiimi on osoittanut aikomuksessaan tehdä tästä sovituksesta todella hyvän ja sarjakuvalle uskollisen!

Ja jotta oikein veteraanit nauttisivat, niin kerrotaanpa että sarjan kuvitteellinen pelitalo on varustettu Suomen pelimuseon lainaamalla tietokonekalustolla. Pelejä tehdään siis kunnon ajanmukaisilla koneilla! Lavastuksen yksityiskohtiin on muutenkin panostettu niin Pelimuseon kuin allekirjoittaneenkin varastoista löytyneellä rekvisiitalla.

Lisätietoja: http://2016.tamperekuplii.fi/

Lisää aiheesta

Matkailua pelialalla – sarjakuva sekoittaa totta ja tarua, itkettää ja naurattaa

Matkailua pelialalla –sarjakuva sai yllättävän jatko-osan

Matkailua pelialalla tv-sarjasta

Pelikopteri #018 – matkailua menneessä ja tulevassa (Checkpoint)

Sekopäinen Matkailua pelialalla –sarjakuva muuttuu tv-komediaksi

Muropaketin uusimmat