Yli 40% Switch-pelaajista omistaa yhden saman pelin – Nämä ovat Nintendo Switchin myydyimmät pelit

18.03.2023 10:00 Muropaketin toimitus

Nintendon kuusivuotiaan hittikonsolin suurimmat pelit ovat myyneet valtavia määriä.

Aiemmin tällä viikolla julkaisimme listan Nintendo Switchin peleistä, jotka ovat tähän mennessä saaneet konsolin parhaat arvostelut. Kriitikoiden mielipide ei kuitenkaan aina osu yhteen myyntilukujen kanssa, ja niin on tälläkin kertaa. Vain osa Metacriticin arvioihin perustuvasta listasta on pelejä, jotka ovat nousseet Switchin suosituimpien joukkoon.

LUE MYÖS: Nintendo Switchille on julkaistu yli 9000 peliä kuuden vuoden aikana – nämä 15 ovat saaneet niistä parhaat arviot

Äsken kuusi vuotta täyttäneen Switchin ylivoimaisesti myydyin peli on edelleen Mario Kart 8 Deluxe. Tämä ei voi tulla suurena yllätyksenä, sillä myyntilukujen perusteella yli 42 prosentilla kaikista Switch-pelaajista on myös Mario Kart. Peliä on myyty mielettömät 52 miljoonaa kappaletta, siinä missä Switchejä on myyty 122,55 miljoonaa.

Toista sijaa myyntilistalla pitää hallussaan Animal Crossing: New Horizons, jota on myyty reilut 41 miljoona. Tämänkin pelin pitäisi siis löytyä noin joka kolmannelta Switch-pelaajalta.

Switchin kymmenen myydyimmän pelin listan näet alta. Koko kymmenen kärki koostuu Switchin yksinoikeuspeleistä, ja ylivoimaisesti suosituimpia ovat tietenkin Mario- ja Pokémon-pelit. Nintendon voima onkin aina ollut juuri omissa peleissä, eikä Switchin aikakausi näytä tuoneen siihen mitään muutosta.

Nintendo Switchin myydyimmät pelit (myyntiluvut sulkeissa):

  1. Mario Kart 8 Deluxe (52 milj.)
  2. Animal Crossing: New Horizons (41,59 milj.)
  3. Super Smash Bros. Ultimate (30,44 milj.)
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (29 milj.)
  5. Pokémon Sword & Shield (25,6 milj.)
  6. Super Mario Odyssey (25,12 milj.)
  7. Pokémon Scarlet & Violet (20,61 milj.)
  8. Super Mario Party (18,79 milj.)
  9. Ring Fit Adventure (15,22 milj.)
  10. Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee (15,07 milj.)

Tänä vuonna konsolille on ilmestymässä vielä Breath of the Wildin jatko-osa Tears of the Kingdom, joten sillä nyt ainakin on mahdollisuus pistää myyntikärki uuteen uskoon. Jää nähtäväksi, pystyykö uusi Zelda-peli ylittämään edeltäjänsä suosion vai ei.