Yli puolet naispelaajista on joutunut ahdistelluksi

13.09.2012 10:30 | Juho Anttila

Lara Croft

Pelaamisen pitäisi olla nykyään molempien sukupuolien harrastus. Stereotypiat murtuvat ja naiset voivat pelata siinä missä miehetkin. Joku taisi vain unohtaa kertoa tämän osalle pelaavista miehistä, sillä suhtautuminen naisiin peleissä tuntuu yhä olevan vähintäänkin nurjaa.

PriceCharting julkaisi hiljattain tutkimuksen, jossa haastateltiin 800 verkkopelaajaa. Naispuolisten pelaajien vastaukset esitettyihin kysymyksiin eivät olleet järin miessukupuolta mairittelevia. Lähdetään vaikkapa siitä, että vaatimattomat 63,3% kyselyyn vastanneista naispelaajista on joutunut verkkopelissä häirinnän ja kiusanteon kohteeksi.

35,8% vastaajista on lopettanut jonkin pelin pelaamisen väliaikaisesti seksismin vuoksi. 9,6%:lle päätös oli lopullinen. Toisaalta ongelma tiedostetaan pelaajien keskuudessa, sillä 79,3% vastaajista sukupuoleen katsomatta tunnisti peliyhteisön seksismin.

Myös miehet kokivat joutuneensa pelatessaan seksuaalisen häirinnän kohteeksi, tosin näin tunsi vain 15,7% kyselyyn vastanneista miehistä. Näissä tapauksissa häirintä oli kuitenkin luonteeltaan hieman erilaista kuin naisten kokema ehdottelu. Arvannette varmasti, minkälaisesta nimittelystä on ollut kyse.

Taitaa olla niin, että monilla pelaajilla on vielä kasvun paikka, ennen kuin pelialan voidaan sanoa aidosti aikuistuneen.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Tytöt tykkäävät PC-pelaamisesta

Pelaavat naiset saavat enemmän

”Videopelit muuttavat miehet luolamiehiksi!”

Lue myös

Brave (PC, Mac, PS3, Wii, Xbox 360)

LittleBigPlanet tavoittelee Vitalla kuuta

Obsidian Entertainment duunaa jotain, mutta mitä?

Arma 3 -kehittäjiä pidätettiin epäiltynä vakoilusta