UUSIMMAT

Yli puolet naispelaajista on joutunut ahdistelluksi

13.09.2012 10:30 | Juho Anttila

Lara Croft

Pelaamisen pitäisi olla nykyään molempien sukupuolien harrastus. Stereotypiat murtuvat ja naiset voivat pelata siinä missä miehetkin. Joku taisi vain unohtaa kertoa tämän osalle pelaavista miehistä, sillä suhtautuminen naisiin peleissä tuntuu yhä olevan vähintäänkin nurjaa.

PriceCharting julkaisi hiljattain tutkimuksen, jossa haastateltiin 800 verkkopelaajaa. Naispuolisten pelaajien vastaukset esitettyihin kysymyksiin eivät olleet järin miessukupuolta mairittelevia. Lähdetään vaikkapa siitä, että vaatimattomat 63,3% kyselyyn vastanneista naispelaajista on joutunut verkkopelissä häirinnän ja kiusanteon kohteeksi.

35,8% vastaajista on lopettanut jonkin pelin pelaamisen väliaikaisesti seksismin vuoksi. 9,6%:lle päätös oli lopullinen. Toisaalta ongelma tiedostetaan pelaajien keskuudessa, sillä 79,3% vastaajista sukupuoleen katsomatta tunnisti peliyhteisön seksismin.

Myös miehet kokivat joutuneensa pelatessaan seksuaalisen häirinnän kohteeksi, tosin näin tunsi vain 15,7% kyselyyn vastanneista miehistä. Näissä tapauksissa häirintä oli kuitenkin luonteeltaan hieman erilaista kuin naisten kokema ehdottelu. Arvannette varmasti, minkälaisesta nimittelystä on ollut kyse.

Taitaa olla niin, että monilla pelaajilla on vielä kasvun paikka, ennen kuin pelialan voidaan sanoa aidosti aikuistuneen.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Tytöt tykkäävät PC-pelaamisesta

Pelaavat naiset saavat enemmän

”Videopelit muuttavat miehet luolamiehiksi!”

Lue myös

Brave (PC, Mac, PS3, Wii, Xbox 360)

LittleBigPlanet tavoittelee Vitalla kuuta

Obsidian Entertainment duunaa jotain, mutta mitä?

Arma 3 -kehittäjiä pidätettiin epäiltynä vakoilusta

Keskustelu

Seksismiä on aina ollut ja tulee olemaan, koska olemme seksuaalisia olentoja ;-)

Valkoritarointi vituttaa kevyesti eniten, hyvänä kakkosena huomiohuoraavat gurl gamerit ja se draamailu mitä siitä syntyy.

Naiset saavat syyttää tästä vain itseään, niin masentavaa kuin se onkin niin suurin osa naispelaajista joihin törmää peleissä jotka nauttivat jonkinlaisesta mainstreamiudesta ovat aivan ärsyttävän masentavia lutkia jotka vain nauttivat miesten huomiosta. Tuohon toki on osasyynä valkoritarien ja muiden ihmisraunioiden määräkin, en vain tajua mitä helvetin väliä sillä sukupuolella on? Monessa hiukan vähemmän tunnetussa mmo:ssa yhdet parhaimmista kavereistani ovat olleet naispelaajia mutta nämä ovat olleet tapauksia joissa naiset ovat tienneet miten käyttäytyä eivätkä siis käyttäydy kuin geneeriset huomiohuorat jossain irc-galtsussa tissikuvineen.

TLDR:käyttäydy kuin masentava huomiohuora, saa miesten vihat päällesi, valita miten jouduit ahdistelluksi.

@10:

Aikuisena sukupuolenvaihdos sitten jos haluat kovempaan wowikiltaan, kun ei näemmä taidot riitä?

Ite en voi sietää naispelaajia, kun muut pelaajat rupee aina kuolaamaan niiden perään.
Ja kun pelasin wowia muutama vuos sitten niin siinäkin naiset aina pääsi helposti koviin kiltoihin vaikka eivät edes osaneet mitään.

ja sit steam peleissä pitää viel tyrkyttää itseään laittamalla joku typerä herutus kuva Steam avatariin.

Painukaa takaisin keittiöön.

@7

Rinnastatko nyt tosissan jonku vessanpöntössä uittamisen pelissä huuteluun?

@7 joo et voi kyllä rinnastaa millään muotoa koulukiusaamiseen tätä hommaa

Omasta mielestä kaikkia häiritään ja huudellaan/kirjotellaan kaikissa peleissä missä se on mahdollista. Se on eri asia ketkä antaa huutelemisien vaikuttaa itseensä.

Sama asia kuin koulukiusaaminen. Kaikkia oppilaita härnätään ja kiusoitellaan, mutta ne jotka ajattelevat asiaa varsinaisena kiusaamisena, ovat kiusattuja.

Lisäksi tässä on taas tätä ”tasa-arvoa”, jossa se toteutuu vasta kun naiset ovat miesten yläpuolella.

Itse kohdistan ahdisteluni peleissä nimenomaan miehiin.. mistä sitten kertonee, en halua tietää.

Empiirisen tutkimuksen tuloksena voin esittää järkyttävän faktan: 98 prosenttia kaikista pelaajista on joutunut ahdistellutksi tavalla tai toisella sukupuoleen katsomatta. Turha siitä on nyt tehdä jotenkin erityisesti naisiin kohdistuvaa ilmiötä. Toki naisiin kohdistunee nimenomaan seksistinen ahdistelu, mutta onko se yhtään sen pahempi kun kaikki se kura mitä miestenkin päälle kaadetaan aivan samalla mitalla.
Keskityttäisiin enemmän koko ongelman ratkomiseen kuin tällaiseen semiturhaan tutkimukseen mikä on itsestään selvää.

Don’t wait for change, make the change

Ihan samalla tavalla jos baarissa on 9 miestä ja 1 nainen niin kyllä se joutuu seksismin kohteeksi. Ei tämä nyt mitenkään erityisesti liity peleihin.

*itun nyybbä ho*o! Mihin *ittuun sää oot menossa :) Tervetuloa apinalandiaan.

Muropaketin uusimmat