UUSIMMAT

Yli tuhat Warhammer-pelaajaa protestoi pelivalmistajaa vastaan – tästä on kysymys

30.06.2022 13:13 Muropaketin toimitus

Uusi Warhammer 40,000 -pelin sääntökirja sisältää loukkaavia ilmauksia. Pelaajat vaativat Games Workshopia työllistämään niin sanottuja sensitiivisyyslukijoita.

Wargamer uutisoi kuohunnasta Warhammer-miniatyyripelien pelaajayhteisössä. Uusi Warhammer: The Horus Heresy – Age of Darkness -sääntökirja on herättänyt huomiota sanavalinnoilla, joita pidetään loukkaavina ja sukupuolikriittisinä.

Twitterissä suosittu Warhammer-harrastaja Draeci kirjoitti Games Workshopille avoimen kirjeen, jonka on tähän mennessä allekirjoittanut jo yli 1000 miniatyyripelien harrastajaa. Alta näet Dracein twiitin, joka sisältää myös linkin kokonaiseen kirjeeseen.

Ongelmalliseksi on koettu uuden sääntökirjan kohta, jossa kuvaillaan kuinka Space Marine -avaruussoturit luodaan. Tekstissä lukee englanniksi:

”The process by which Space Marines are created relies inherently on the hormonal and biological make-up of the human male, meaning that only males can be subjected to the transformation.”

Allekirjoittaneiden harrastajien mukaan sellaiset ilmaisut kuin ”biological male” ja viittaukset hormonaaliseen perustaan ovat samaa kielenkäyttöä, jota käytetään vihapuheessa transsukupuolisia kohtaan. Harrastajat korostavat, että he eivät vaadi lisäämään naispuolisia Space Marineja, vaan toivovat ainoastaan, että Games Workshop ottaisi huomioon kielenkäyttönsä vaikutukset ja yhteydet tosimaailmain yhteisöihin.

”Pyydämme, että yhteisömme turvallisuuden parantamiseksi palkkaisitte sensitiivisyyslukijoita tuleviin julkaisuihinne”, kirjeessä korostetaan.

Wargamer kertoo, että myös suosittu Warhammer-bloggaaja Matt Austin on liittynyt vaatimaan Games Workshopilta muutoksia. Hän julkaisi Twitterissä pitkän kirjeen, jossa hän vaatii pelivalmistajaa ”pitämään sanansa, että Warhammer kuuluu kaikille”.

Games Workshop ei toistaiseksi näyttäisi vastanneen saamaansa kritiikkiin.

LUE MYÖS: Räiskintää, strategiaa, roolipeliä, tasohyppelyä… – Warhammer-pelejä tulee nyt kuin sieniä sateella