UUSIMMAT

Yli viisi vuotta siinä kesti, mutta Nintendon tuoreimmat ohjaimet toimivat nyt myös Steamissa

06.08.2022 14:22 Muropaketin toimitus

Steamiin lisättiin virallinen Joy-Con -tuki, jota saatiin odottaa yllättävän pitkään.

PC Gamer uutisoi, että Steamiin on lisätty viimeinkin virallinen tuki Nintendon Joy-Con -ohjaimille. Kauan siinä kestikin, sillä Nintendo Switch ilmestyi jo keväällä 2017, yli viisi vuotta sitten.

Esimerkiksi PlayStation 5:n viralliset DualSense-ohjaimet saivat Steam-tuen vain vuosi konsolin julkaisun jälkeen. Joy-Conien tuessa on siis kestänyt yllättävän kauan.

Joy-Con -tuki on tarjolla vasta beta-versiona, joten käyttääkseen ohjaimia pelaajan täytyy käydä Steamin asetuksista klikkaamassa päälle Steam Beta Update. Päivityksen jälkeen Joy-Coneja voi käyttää joko parina tai yksittäisenä pikkuohjaimena. Painikkeiden toiminnot ovat myös muokattavissa.

Joy-Con -ohjaimet ovat Nintendo Switchin perusohjain, mutta ne ovat saaneet runsaasti kritiikkiä ilmestymisestään lähtien. Nintendo on joutunut jopa oikeuskanteiden kohteeksi monien Joy-Conien drift-ongelman vuoksi, eikä ohjaimista ole tullut mitään pelaajien suosikkia.

Joy-Conien sijaan sijaan Nintendo Switchin virallinen Pro Controller on todettu erittäin päteväksi ohjaimeksi. Sen tuki lisättiin Steamiin jo aiemmin.