Yllättävän erilainen – ennakossa Trine 3: The Artifacts of Power

29.04.2015 20:30 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen matkusti suomalaisen fysiikkatasoloikinnan maailmoihin ja yllättyi. Trine 3 on jotain erilaista.

Trine 3 kertoo taas tutuista sankareista: jouskarin ja kiipeilyköyden kanssa varustautuneesta varkaasta, esineitä luovasta ja niitä liikuttelevasta maagista, sekä panssariin sonnustautuneesta, miekkaa ja kilpeä heiluttelevasta ritarista.

Edessä on taas satumainen seikkailu, josta ei puutu mielikuvitusta tai loistoa, se on selvää jo ensitestiversion perusteella. Grafiikka on yhä sikamaisen kaunista, Ari Pulkkisen soundtrack on yhä törkeän nätti ja peli vie meidät kauhulinnasta viidakkotemppeleihin, maagiakatemiaan, hiekkarannalle ja ties minne muualle.

Peruspelattavuus on yhä myös samanlaista kuin ennen. Eteen tulee fysiikkapohjaisia puzzleja, joissa tie eteenpäin vaatisi esineiden liikuttelua, seinillä hyppelyä, esteiden rikkomista ja välillä taisteluakin. Aiempien Trinejen tyyliin ongelmilla on useita ratkaisuja. Perinteisesti suunnilleen kaikki puzzlet on voinut ratkaista haluamallaan hahmolla – ainakin jos on vähän innostunut kikkailemaan ja keksimään luovia ratkaisuja – vaikka se onkin ehkä puzzlesta riippuen ollut helpompaa hahmolla kuin toisella.

Lue koko ennakko: Trine 3: The Artifacts of Power –ennakko (Linux, PC)

Lisää aiheesta

Mulkaisu: Trine 2: Director’s Cut

Trine (PC, PS3, 360) 

Trine 2 (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Trine 2: Director’s Cut (Wii U)

Vieraissa: Frozenbyte 

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä – osa 2 (uusin: Trine 2, Wii Fit U) 

Muropaketin uusimmat