Uusimmat

Ysäridesignia lautapelien jalanjäljissä – arvostelussa Combat Command

08.08.2012 23:30 Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala jatkaa toisen maailmansodan taistelutannerten kiertämistä, iskien tällä kertaa harppuunansa Matrix Gamesin julkaisemaan Combat Command -strategian uusioversioon.

Vaikka pelisuunnittelu noudattaa todella vanhaa kaavaa, siitä löytyy silti yksinkertainen ja samalla monipuolinen käyttöliittymä, jolla sotajoukkonsa saa tekemään monenlaisia taktisia liikkeitä. Pelin ytimestä löytyy kaksi peruspilaria, joiden varaan se rakentuu. Ensimmäisen muodostaa tehokas komentoketju, joka mahdollistaa joukkojen tehokkaan yhteistoiminnan. Toinen koostuu yksiköiden välillä vallitsevan pyhän kolminaisuuden varaan, eli ”hyökkäys-puolustus-matkustus”-tilojen oikeaoppiseen ja -aikaiseen hyödyntämiseen.

Tehokas viestintä päämajan ja yksittäisten jantterien välillä on operaatioiden onnistumisen elinehto. Samanaikaiset hyökkäykset useista eri suunnista yhtä kohdetta vastaan onnistuvat nimittäin vain silloin, jos joukot pystyvät koordinoimaan rynnistyksen yksityiskohdat keskenään. Lisäksi sotatarvikkeiden jakelu edellyttää yhteyttä esikuntaan, joten yksinään sooloilevat joukot ovat pian pulassa. Ratkaisu on realistinen ja se pakottaa miettimään hyökkäyksissä laajoja kokonaisuuksia.

Lue koko arvostelu: Combat Command: The Matrix Edition (PC)

Lisää aiheesta

Advanced Tactics: Gold (PC)

Air Traffic Controller (DS)

Combat Mission: Battle for Normandy – Commonwealth Forces (Mac, PC)

Endless Space (PC)

FTL: Faster Than Light -ennakko (PC)

Gary Grigsby’s War in the East: Don to the Danube (PC)

Muropaketin uusimmat