Uusimmat

Yu-Gi-Oh! -luoja hukkui yrittäessään pelastaa uimareita aallokosta – ”Hän oli sankari”

12.10.2022 10:07 Muropaketin toimitus

Manga-sarja Yu-Gi-Oh!:n luoja hukkui kesällä, mutta totuus tapahtumista paljastui vasta nyt.

Suositun keräilykorttipelin ja joukon videopelejä poikineen manga-sarja Yu-Gi-Oh!:n luoja Kazuki Takahashi hukkui heinäkuussa, kuten aiemmin uutisoimme. Nyt Kotaku kertoo, että Takahashin kuolema paljastuikin hyvin poikkeukselliseksi. Jutun yksityiskohdat myös paljastuivat varsin erikoisesta lähteestä.

Yhdysvaltain puolustusministeriön oma Stars & Stripes -lehti kertoi tapauksesta, jossa majuri Robert Bourgeau pelasti kolmen ihmistä, jotka olivat joutuneet rajuun ristiaallokkoon. Tämä tapahtui Japanin Okinawassa, suositussa sukelluskohteessa. Lehden mukaan kyseessä on sama tapaus, jossa ”menehtyi tunnettu manga-taiteilija”.

Silminnäkijöiden mukaan Takahashi sukelsi Bourgeaun perässä aaltoihin yrittämään pelastaa merihätään joutuneita uimareita, mutta hän itse hukkui yrityksessä. Takahashin ruumis löydettiin vasta seuraavana päivänä.

”Hän oli sankari”, kertoi Bourgeau haastattelussa. ”Hän menehtyi yrittäessään pelastaa toisen hengen.”

Takahashi loi Yu-Gi-Oh! -sarjakuvan 90-luvulla, ja se jatkui vuodesta 1996 aina vuoteen 2004 asti. Mangasta sai alkunsa valtava franchise, johon kuuluu anime-sarjoja, elokuvia ja pelejä kuuluu maailman suurimpiin. Yu-Gi-Oh! on tuottanut tähän päivään mennessä yli 17 miljardia dollaria.