Zelda: Twilight Princessin Wii-ominaisuuksista tietoa

31.05.2006 21:54 Muropaketin toimitus

Äskettäin virallisen, pelimaailmaa kuohahduttaneen Wii-nimensä saaneen Nintendon seuraavan sukupolven pelikonsolin julkaisu lähestyy. Samalla ovat kasvaneet myöt spekulaatiot siitä, millaiset mahtavat olla GameCube-konsolin todennäköisesti viimeiseksi suureksi peliksi jäävän Zelda: Twilight Princessin Wii-konsolia ja erityisesti sen ohjainta hyödyntävät ominaisuudet. Wiin ohjainhan on eräänlainen yhdistelmä liikkeentunnistinta ja laserosoitinta.

Time Magazinen Lev Grossman on ensimmäinen Wiin Twilight Princess-ominaisuuksista julkisuuteen puhunut toimittaja, ja tämän mukaan ohjaimella hoituu kaikki miekkailusta jousella ampumiseen ja kalastamiseen. Wiin ohjaimen liikkeentunnistin nimittäin seuraa esimerkiksi liikkeen suuntaa ja vauhtia erilaisten voimakkuuksien ja vauhtien määrittämiseen.

Wii:n omista yksinoikeuspeleistä ensimmäisiä ovat Grossmanin testaamisen perusteella uusi WarioWare, jossa Wiin ohjainta käytetään keksiliäästi esimerkiksi kananmunien paistamiseen, autolla ajamiseen ja kärpästen nitistämiseen. Tekeillä on myös tennispeli, jossa Wiin ohjain toimii yllätys yllätys – mailana, jota liikutetaan kuin oikean elämän esikuvaa.

Lisää tietoa Wiin ominaisuuksista ja peleistä saamme varmasti myöhemmin tällä viikolla Nintendon E3-lehdistötilaisuuden jälkeen.