Zombeille ei näy loppua – Dead Island: Riptide kuvissa

01.09.2012 11:00 | Juho Anttila

Dead Island Riptide

Dead Island oli mielenkiintoinen yritys yhdistää zombeja vilisevä selviytymiskauhu ja Elder Scrolls -tyylinen roolipeli. Ihan nappiin projekti ei mennyt, vaikka lopputuloksessa olikin paljon hyvää ja vielä enemmän potentiaalia.

Sen verran hyvin zombikarkelot kuitenkin menivät kaupaksi, että jatko-osa on tuloillaan. Nyt Dead Island: Riptide -nimeä kantavasta pelistä on julkaistu kuvia ja lisätietoja. Ensi vuonna kauppoihin saapuva teos rakentuu vahvasti edeltäjänsä esittelemien mekaniikkojen varaan, mutta myös uusia ominaisuuksia on luvassa.

Ensimmäinen Dead Islandhan loppui siihen, että pelin sankarijoukko pääsi pakenemaan zombien valtaamalta trooppiselta saarelta. Ilo jää kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä hirmumyrsky ajaa hurjan joukon takaisin entisen lomaparatiisin ympäristöihin. Maisemat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä myrsky on pistänyt paikat niin sanotusti remonttiin.

Tuttua zombitoimintaa maustetaan uudella dynaamisella sääjärjestelmällä, jonka ansiosta näkyvyys vaihtelee dramaattisesti. Ryhmä saa mukaansa uuden viidennen jäsenen, mitä tarvitaankin, sillä vastassa on joukko aivan uudenlaisia zombeja. Lisäksi taitojaan voi hioa myös hordemaisen uuden yhteistyöpelimuodon parissa.

Ensilukemalta uudistukset eivät niinkään keksi pyörää uudelleen, mutta hiovat sen sijaan jo olemassa olevaa entistä paremmaksi. Itsehän toivon, että jatko-osa toistaisi itseään ensimmäistä Dead Islandia vähemmän ja että kuolemalla olisi tällä kertaa seuraukset. Dead Islandissahan jännitys pääsi lässähtämään, kun kuolemasta ei rangaistu juuri millään tavalla.

Pelin sisällöstä ja muista uudistuksista kuullaan varmasti lisää lähempänä julkaisua. Ihan pelkän tekstimuotoisen infon varassa ei tälläkään kertaa toki tarvitse olla, sillä pelistä on tarjolla jo viisi uutta kuvaa. Nauttikaa.

Pelin kotisivu: www.deadisland.com

Lisää aiheesta

E3dome: Dead Islandin zombiet mörisevät uusiin seikkailuihin

Dead Islandia toimitettu kolme miljoonaa

Dead Islandista tulossa elokuva

Lue myös

The Walking Dead Episode 3: Long Road Ahead (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä

EA ei aio toistaa tämän konsolisukupolven virheitään

Mass Effect 3: Leviathan matkustaa galaksin pimeyteen