Uusimmat

Zynga-saga jatkuu: työntekijät kuulivat Facebookissa saaneensa potkut

05.06.2013 12:00 Miikka Lehtonen

Zynga

Kuten eilen uutisoimme, Zyngalla ei mene taas vaihteeksi lujaa. Hirvittävät tappiot saivat firman irtisanomaan eilen yli 500 työntekijää ja sulkemaan studioita. Tätä ei vain muistettu kertoa itse työntekijöille.

Entinen mobiili- ja sosiaalipelijätti Zynga on todellakin ajutunut ikävään tilanteeseen. Rahat ovat loppu ja ottajia riittäisi. Niinpä firma yrittää säästää perinteisin keinoin, eli irtisanomalla kaikki mahdolliset työntekijänsä. Eilen lähti pihalle 18% firman työvoimasta, eli yli 500 työntekijää. Mukana olivat viime vuonna 200 miljoonalla taalalla ostetun OMGPOPin työntekijät, joille ei kuitenkaan muistettu kertoa asiasta. Kerrankos sitä pieniä sattuu!

Muun muassa Ali Nicolas, entinen OMGPOP-työläinen, kertoi eilen Twitterissä saaneensa kuulla Facebookin välityksellä, että koko OMGPOPin studio oli suljettu ja kaikki työntekijät, hän mukaanluettuna, oli irtisanottu. ”Kiitos, Zynga, että muistutitte taas kerran, miten yritystä ei pyöritetä”, Nicolas kiitteli sarkastisesti.

Tapahtunut on sinänsä pieni yllätys, sillä OMGPOPin tunnetuin peli oli hillittömästi rahaa takonut Draw Something, jolle Zynga ei sitten ilmeisesti keksinyt tarpeeksi tehokkaita rahoituskeinoja, jotta homma olisi voinut pyöriä. Tai sitten Zyngan johto todellakin on yhtä hyvä bisneksessä kuin apina kvanttifysiikassa. OMGPOPin työntekijät taas tuntuvat pudonneen jaloilleen. ”Suurimmalla osalla tiimistäni oli uudet työpaikat ennen kuin he lähtivät rakennuksesta”, kertoi nimetön OMGPOP-tiimijohtaja.

Lähde: TechCrunch

Lisää aiheesta

Zyngan alamäki jatkuu: satoja työntekijöitä pihalle ja studioita kiinni