UUSIMMAT

Zyngan kurssi lähti syöksyyn

26.07.2012 11:50 | Miikka Lehtonen

Kamalist Facebook-peleistään ja erityisesti kopiopeleistään tunnettu Zynga on joutunut kauniisti sanottuna liemeen, rehellisemmin sanottuna kuseen. Firma julkaisi viime vuoden talouslukemansa, jotka eivät olleet kovin kummoisia. Ja sitten alkoi syöksy, sillä osakkeen arvo tulee alas kuin känninen joulupukki liukkaalta katolta.

Mobiilikehittäjä Zynga on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä negatiivisessa mielessä firman keskittyessä tehtailemaan aika härskejä kopioita indiekehittäjien peleistä. Niinpä onkin vähän vaikea tuntea kamalasti sympatiaa kun firman talousasiat ovat ajautuneet kurimukseen.

Wall Street Journal kertoi eilisiltana Suomen aikaa, että Zynga oli julkaissut taloustiedotteensa ja antoi tulosvaroituksen. Tämä pisti välittömästi osakkeen arvon laskemaan ja kellojen kilistessä pörssien sulkeutumisen merkiksi osakkeen hinnasta oli lähtenyt 41%.

Romahduksen takana lienevät osittain heikentyneet Facebook-pelimarkkinat sekä Facebookin jossain vaiheessa uudistetut spämmäysestot, joiden johdosta Zyngan perinteinen ”lähetä kaikille kavereillesi 50000 spämmiviestiä päivässä” -markkinointi ei enää toimi. Voi miten harmillista!

Lähde: Wall Street Journal

Lisää aiheesta

Maailmanlopun merkki: Zynga keksi hauskan tavan mainostaa

Facebook pörssiin, Zynga syöksyi

Zynga kohtalokkaassa kuolonkierteessä

Lue myös

The Secret World: respecin tarpeessa!

Battlestar Galactica (Lautapeli)

Muropaketin uusimmat