Uusimmat

Pelivuosi 2021 on ollut tähän asti aika hirveä – Nämä viisi uutuuspeliä ovat parasta, mitä tarjolle on tullut

24.03.2021 12:30 Muropaketin toimitus

Alkuvuosi on ollut pelimaailmassa hiljainen, mutta laadukasta pelattavaa on ilmestynyt silti.

Vuoden 2021 alussa ei todellakaan montaa suuren luokan pelijulkaisua ole nähty, mutta sitäkin runsaammin on uutisoitu useiden pelien lykkääntymisestä hamaan tulevaisuuteen. Tästä huolimatta markkinoille on tullut myös viiden tähden laatupelejä ja onnistuneita remasterointeja, kuten alla oleva listamme osoittaa.

Tässä ovat alkuvuoden parhaat pelit.

1) Super Mario World 3D + Bowser’s Fury

Ehdottomasti alkuvuoden laadukkaimpia pelejä on ollut Nintendo Switchin Super Mario 3D World. Kriitikomme mukaan Wii U:lta päivitetty peli on kestänyt aikaa erinomaisesti ja joutaa myös Switch-pelaajien pakko-ostosten listalle, etenkin jos peli ennestään kokematta.

LUE MYÖS: Arvostelu | Nintendo julkaisi Super Mario -klassikon uudelleen – ja se on edelleen viiden tähden huippupeli

2) Control: Ultimate Edition

Toinen alkuvuoden viiden tähden huippupeleistä on kotimaisen Remedyn hittipeli Controlin päivitetty Ultimate Edition -versio. Peli oli jo edellisellä sukupolvella täydet pisteet ansaitseva, omaperäinen toimintapaketti, mutta nyt PlayStation 5 -version parannukset tuovat vielä lisäkiiltoa timanttiin.

LUE MYÖS:  Arvostelu | Control on myös PlayStation 5:llä viiden tähden herkkua – Ultimate Edition ottaa kaiken ilon irti Remedyn pelistä

3) Little Nightmares II

Vuoden aivan uusista pelijulkaisuista laadukkaimpia on kirkkaasti Little Nightmares II, joka jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä yhdistelmänä kauhuseikkailua ja tasohyppelyä. Muropaketin arviossa kiitoksia tuli etenkin visuaalisesti toteutuksesta ja säväyttävästä tunnelmasta.

LUE MYÖS:  Arvostelu | Little Nightmares II on erinomainen kauhupeli, joka erottuu joukosta edukseen

4) Hitman 3

Myös IO Interactive ehti vakuuttaa heti alkuvuodesta ilmestyneellä Hitman 3:lla, joka lopettaa suositun pelisarjan tuoreimpien osien muodostaman trilogian. Kriitikkomme ylisti etenkin vapaata sandbox-tyyliä ja luovaa ongelmanratkaisua, jossa salamurhaajan kohteen voi päästää päiviltä monin eri tavoin.

LUE MYÖS: Arvostelu | Hitman 3 on alkuvuoden 2021 paras peli – ”Tuttu resepti toimii edelleen”

5) Valheim

Viikinkiajan selvitymispeli Valheim sietää nousta listalle, vaikka kyse onkin vasta early access -versiosta. Jo pelin valtava miljoonasuosio on tehnyt siitä yhden alkuvuoden suurimmista pelimaailman ilmiöistä, mutta lisäksi kriitikkomme totesi testissään, että kyseessä on jo nyt valtavan onnistunut selviytymispeli.

LUE MYÖS: Testasimme vuoden ensimmäisen hittipelin – Valheim on ruma, mutta upea selviytymispeli viikinkien maailmassa jo nyt