Pelivuosi käynnistyy maaliskuussa: Doom Eternal, Nioh 2, uusi Half-Life…

03.03.2020 19:00 | Muropaketin toimitus

Vuoden ensimmäiset suuret pelijulkaisut ilmestyvät maaliskuussa. Päivänvalon näkee esimerkiksi kertaalleen lykätty jättiräiskintä Doom Eternal.

Alkuvuosi on ollut pelimaailmassa poikkeuksellisen hiljainen, ja useita odotettuja julkaisuja on myös lykätty hamaan tulevaisuuteen. Maaliskuun myötä pelivuosi 2020 pääsee kuitenkin toden teolla vauhtiin.

Kokosimme alle kuukauden suurimmat ja merkittävimmät pelijulkaisut ilmestymisjärjestyksessä.

Ori and the Will of the Wisps

Microsoftin vuoden ensimmäinen suuri yksinoikeuspeli on muutama vuosi sitten ilmestyneen Ori and the Blind Forestin jatko-osa, joka vaikuttaa vielä näyttävämmältä kuin edeltäjänsä. Luvassa on jälleen uskomattoman kaunis ja monipuolinen metroidvania-seikkailu, jossa päästään tutkimaan edellisestä pelistä tutun Nibelin metsän ulkopuolista maailmaa.

Ori and the Will of the Wisps ilmestyy 11. maaliskuuta PC:lle ja Xbox Onelle.

Nioh 2

Myös PlayStationille julkaistaan odotettu jatko-osa toimintaroolipeli Nioh 2:n saapuessa viimein markkinoille. Team Ninjan kehittämässä samurai-seikkailussa päästään jälleen taistelemaan demoneja vastaan historiallisen Japanin maisemissa, ja tarjolla on myös aiempaa tuhdimpi yhteistyöpeli. Tarinallisesti pelin on kerrottu olevan alkuperäisen Niohin esiosa.

Nioh 2 ilmestyy 13. maaliskuuta PlayStation 4:lle.

Animal Crossing: New Horizons

Myös Switch-pelaajille on luvassa uutta pelattavaa, kun Nintendon nykyinen alusta saa viimein oman Animal Crossing -pelinsä. Suosittu sosiaalinen simulaatio saapuu uudelle konsolille jopa kahdeksan pelaajan monipelituella ja useiden uusien ominaisuuksien kera.

Animal Crossing: New Horizons ilmestyy Nintendo Switchille 20 maaliskuuta.

Doom Eternal

Vuoden 2016 uuden Doomin jatko-osa tulee viimeinkin pelaajien ulottuville, ja luvassa on entistä ärjympi, haastavampi ja monipuolisempi Doom-kokemus. Uuden moninpelin ohella pelin kylkiäisenä julkaistaan myös remastertoitu versio Doom 64:stä, tosin vain ennakkotilaajille.

Doom Eternal ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle 20. maaliskuuta, ja myöhemmin se kääntyy myös Nintendo Switchille.

Half-Life: Alyx

Valve herättää viimein henkiin lippulaivasarjansa Half-Lifen 13 vuoden odotuksen jälkeen. VR-laitteille suunniteltu Half-Life: Alyx sijoittuu aikaan ennen Half-Life 2:n tapahtumia, ja se julkaistaan ainoastaan PC:lle.

Half-Life: Alyx ilmestyy 23. maaliskuuta.

Bleeding Edge

Maaliskuun lopulla ilmestyy myös Hellblade: Senua’s Sacrificesta tunnetun Ninja Theoryn uusi aluevaltaus, verkkomoninpeli Bleeding Edge. Tarjolla on kirjavien hahmojen tähdittämää melee-kamppailua, joka saapuu yksinoikeudella vain Microsoftin alustoille, eli Windows PC:lle ja Xbox Onelle.

Bleeding Edge ilmestyy 24. maaliskuuta.