Uusimmat

PewDiePie kritisoi omaa vuoden takaista anteeksipyyntöänsä – ”Älä yritä huijata internetiä”

28.10.2018 15:30 Muropaketin toimitus

PewDiePie joutui viime vuonna kohun keskelle, kun tämä käytti rasistista ilmaisua kesken suorassa lähetyksessä. Nyt maailman suurin YouTubaaja on kritisoinut vuoden takaista anteeksipyyntöänsä.

Reilu vuosi sitten maailman suosituin YouTubaaja Felix ”PewDiePie” Kjellberg joutui kohun keskelle, kun tämä käytti rasistista tummaihoisia alentavaa  ”n-haukkumasanaa” livestreamilla. Tapaus johti muun muassa siihen, että pelistudio Campo Santo halusi poistattaa kaikki PewDiePien Firewatchista julkaisemat videot tämän kanavalta.

PewDiePie pyysi lopulta tekoaan anteeksi julkaisemallaan videolla, jonka jälkeen kohu alkoi laantua. Nyt PewDiePie on julkaissut kanavallaan videon, jossa arvostelee kohun keskelle joutuneiden YouTubettajien anteeksipyyntöjä sisältäneitä videoita. Samalla PewDiePie arvostelee myös omaa vuoden takaisen anteeksipyyntönsä.

PewDiePien mukaan hän yritti selittää tekoaan hetkellisellä ajattelemattomuudella, mutta videolla se kuulostaa pelkältä selittelyltä. PewDiePie antaa itselleen huonon arvosanan myös koska ”ei halunnut selitellä tekoaan, mutta selitteli sitä silti.”

Ohjeeksi tuleville anteeksipyytäjille PewDiePie antaa, että anteeksipyyntövideon kannattaa olla rehellinen: ”Älä luule että pystyisit huijaamaan internetiä. Sen sijaan myönnä tekemäsi virheet.”