UUSIMMAT

Phil Spencer: “Xbox ei ole alusta sananvapaudelle.”

11.01.2022 21:41 | Muropaketin toimitus

Xboxin johtaja Phil Spencer on kertonut, kuinka hän haluaa tehdä yhteistyötä muiden konsolivalmistajien kanssa. Hän näkee, että mahdollisuus bannata häirikköjä myös toisilla konsoleilla samaan aikaan, tekee pelaamisesta miellyttävämpää kaikille.

Phil Spercer toivoo konsolivalmistajien tekevän yhteistyötä sen eteen, jotta huonosti käyttäytyviä pelaajia voi sulkea pelien ulkopuolelle myös muilla konsoleilla. Asiasta kertoo Eurogamer.

“Olisi hienoa, jos voisimme bannata pelaajan samaan aikaan myös muilla alustoilla, kuin omallamme”, Spencer lausui.

Spencer lisäsi ymmärtävänsä, että kysymys on erityisen vaikea peliteollisuudessa. Tarkoituksena on estää tilanne, jossa häirikkö suljetaan pois yhdeltä alustalta, minkä jälkeen tämä jatkaa toimiaan toista konsolia käyttäen.

“Haluaisin tuoda oman listani estetyistä pelaajista myös muille konsoleille. En halua bannata samaa pelaajaa moneen otteeseen, kun pelaan eri alustoilla”, Spencer totesi.

Spencerillä on väkevä näkemys siihen, kuinka Xbox pitää alustansa puhtaana toksisesta sisällöstä.

“Tuomme saataville interaktiivista viihdettä ja videopelejä. Emme ole alusta sananvapaudelle, se ei ole syy miksi olemme olemassa”, Spencer tiivisti.

Spencer ei suostu vertaamaan Xboxin moderointia sosiaalisen median jättiläisiin, kuten Facebookiin ja Twitteriin.

“Me emme tienaa sillä, kuinka monta kertaa klikkaat mitäkin. Minä saan palkkaa sen mukaan, kuinka monta kertaa lapsenne pelaavat Minecraftia. Olen sitä mieltä, että läpinäkyvyys on meidän liiketoimintamallimme, joten meidän on oltava hyvin tarkkoja, jotta olemme johdonmukaisia. Jos asiakkaamme ryhtyvät pelaamaan Minecraftia, ja kokemus menee pilalle häirikön takia, saattavat he lopettaa pelaamisen kokonaan”, sanoi Spencer.

LUE MYÖS: Xbox Series X myy reippaammin kuin mikään aiempi Xbox-konsoli