Pikaruokalaketju KFC opettaa työntekijöilleen kanan paistamista kauhupelin rajamailla liikkuvan VR-elämyksen avulla

25.08.2017 17:55 | Muropaketin toimitus

Pikaruokalaketju Kentucky Fried Chicken on julkaissut uuden The Hard Way – a KFC Virtual Training Escape Room -nimisen VR-pelin.

KFC:n The Hard Way – a KFC Virtual Training Escape Roomissa KFC:n keulakuva Colonel Sanders antaa uusille työntekijöille ohjeita siitä, kuinka he voivat parhaiten valmistaa kanaa ”The Hard Wayn”, eli Sandersin yli 70 vuotta sitten kehittelemän reseptin mukaisesti.

Tavallisen ja tylsähkön ”opetuspelin” sijasta KFC:n VR-elämys lainaa paljon Irrational Gamesin teoksien tyylipiirteitä, ja vastaa lähes kauhupeliä. Escape Roomissa pelaajan tulee totella Colonel Sandersin keskusradion kautta antamia ohjeita ja näyttää, että hän todella hallitsee kanan paistamisen salat. Myös huoneen sisustuksessa on vahvoja BioShock Infinite -vivahteita, vaikkei Irrational Games tiettävästi olekaan kehittänyt VR-elämystä.

Ikävä kyllä KFC ei ainakaan toistaiseksi päästä kaikkia halukkaita pelaamaan VR-elämystään, vaan se on Eurogamerin mukaan varattu vain uusien työntekijöiden käyttöön. Pelin noin kahdeksanminuuttisen läpipeluun voi kuitenkin katsoa alla näkyvällä videolla.