UUSIMMAT

Pinkertonin etsivätoimisto haastoi Rockstarin oikeuteen Red Dead Redemption 2:n vuoksi

15.01.2019 15:31 | Muropaketin toimitus | 1

Pinkertonin etsivätoimisto on ollut voimissaan jo yli 165 vuotta ja löytyy siksi myös historiallisesti tarkasta Red Dead Redemption 2:sta. Etsivätoimisto ei kuitenkaan ole asiasta mielissään ja on siksi haastanut Rockstarin oikeuteen.

Pinkerton on yhdysvaltalainen etsivätoimisto, jonka Allan Pinkerton perusti jo vuonna 1850. Siksi Pinkerton on näkyvästi esillä myös vuoteen 1899 sijoittuvassa Red Dead Redemption 2:ssa, käyttäen yrityksen aitoja logoja.

Nyt Pinkerton on haastanut Rockstarin oikeuteen logojen ja yrityksen nimen luvattomasta käytöstä, vaatien rahallista korvausta. Pinkertonin mukaan etsivätoimiston etsivät esitetään pelissä pahiksina jotka jahtaavat Red Dead Redemption 2:n päähenkilöinä toimivaa rosvojengiä, mikä aiheuttaa hallaa yrityksen maineelle. Pinkerton myös pelkää, että esiintyminen videopelissä hämärtää ihmisten kuvaa siitä, onko etsivätoimisto oikeasti olemassa.

Rockstarin vastineessa pelistudio on todennut Pinkertonin kuuluvan olennaisesti Yhdysvaltojen historiaan ja siksi studiolla on Yhdysvaltain perustuslain ensimmäisen lisäyksen mukainen oikeus käyttää studion nimeä ja logoja historiallisesti tarkassa pelissään.

Keskustelu

No kyllä on taas keksitty hyvä syy haastaa joku oikeuteen. Pitäisikö siitä olla yllättynyt ett pelissä jossa pelataan rikollisilla, etsivätoimisto joka niitä jahtaa on heidän näkökulmastaan pahis? Ja miten tällainen aiheuttaisi huonoa mainetta? "Etsivätoimisto joka koittaa estää rikoksia, ennenkuulumatonta!"

Muropaketin uusimmat