UUSIMMAT

Playdate on erikoinen taskukonsoli mustavalkoisella näytöllä ja veivillä

23.05.2019 11:20 | Muropaketin toimitus

Firewatchista tuttu kehittäjä Panic on hypännyt aivan uudelle polulle, sillä seuraavaksi luvassa on Playdate-niminen konsoli. Sen ominaisuuksiin kuuluvat mustavalkoinen näyttö sekä veivi.

Ulkoisesti kirkkaan keltainen Playdate muistuttaa hieman alkuperäistä Game Boyta. Nappien puolesta Playdatessa on perinteinen D-pad, A ja B -näppäimet ja virtanappi, sekä edellä mainittu konsolin reunasta esiin kääntyvä veivi. Mustavalkoisen näytön koko on 2,7 tuumaa, eikä sitä ole taustavalaistu, joten pimeässä pelaaminen ei onnistu.

Playdate-konsoliin ei osteta erikseen pelejä. Sen sijaan konsoliin latautuu pelejä automaattisesti kausittain. Ensimmäisen kauden aikana Playdateen latautuu kerran viikossa uusi peli 12 viikon ajan. Pelien kehittäjiksi on napattu muun muassa Keita Takahashi (Katamari Damacy), Zach Gage (SpellTower), Bennett Foddy (QWOP) ja Shaun Inman (The Last Rocket), kertoo Polygon.

Eräs Playdaten tulevista peleistä on Crankin’s Time Travel Adventure, jossa veiviä käytetään pelihahmon liikuttamiseen. Konsolin hinnaksi on ilmoitettu 149 dollaria eli noin 135 euroa ja sen ennakkotilausten on määrä alkaa tänä vuonna. Pienen ensimmäisen erän toimitukset alkavat ensi vuoden alussa.

Muropaketin uusimmat