UUSIMMAT

PlayerUnknown’s Battlegroundsista lensi ulos yli 37 000 huijaria – Mukana ammattilaispelaajia

10.01.2019 14:34 | Muropaketin toimitus

PlayerUnknown’s Battlegroundsin kehitystiimi on jaellut porttikieltoja yli 37 000 huijarille. Huijareihin kuului myös useita PUBG-ammattilaispelaajia.

Kaikki huijarit ovat käyttäneet samaa huijausohjelmistoa joka toimii ”tutkana”, eli se paljastaa kaikkien vihollisten olinpaikat kartalla. Huijaus on hyödyntänyt VPN-palvelua lukeakseen peliserverille lähetettyjä paketteja, eikä se ole muokannut lainkaan tietokoneella olevia PUBGin tiedostoja. Siksi huijauksen tunnistamisessa on riittänyt haastetta pelin kehittäjille.

Huijaamiseen syyllistyneitä ammattilaispelaajia ovat ainakin Christian “Cuhris” Narvaez, Liam “Liammm” Tran, Tyler “DevowR” Sti ja Mark “Tefl0n” Formaro. Kaikki pelaajat käyttivät huijausohjelmistoa NPL Online Qualifiers -turnauksessa. Sen johdosta pelaajat ovat saaneet porttikiellon peliin sekä vähintään kolme vuotta kestävän kilpailukiellon ammattilaisturnauksiin.

Aiemmin tällä viikolla myös kymmenen muuta PUBG-ammattilaista jäivät kiinni huijaamisesta ammattilaisturnauksissa ja tavallisissa peleissä.