UUSIMMAT

PlayStation 25 vuotta! Nämä olivat klassisen konsolin suurimmat menestykset

03.12.2019 09:00 | Muropaketin toimitus

Sonyn hittikonsolin suosituimpia julkaisuja olivat Gran Turismo ja Final Fantasy -pelit.

Tänään vietetään huomattavaa pelihistorian merkkipäivää, sillä alkuperäinen PlayStation-konsoli täyttää tänään 25 vuotta. Sonyn pelikonsoli tuli alunperin markkinoille Japanissa 3. joulukuuta 1994, ja länsimaihin se rantautui seuraavana vuonna.

PlayStation oli teknologisesti käänteentekevä konsoli, sekä massiivinen myyntimenestys. Konsolia myyntiin kaikkiaan 102,49 miljoonaa kappaletta, ja sen valmistus lopetettiin vasta vuonna 2006. PlayStation onkin yhä pelihistorian kolmanneksi myydyin kotikonsoli. (Sen myyntimenestyksen ovat ylittäneet ainoastaan PlayStation 2 ja 4.)

PlayStationin suosituimmiksi peleiksi nousivat muun muassa Gran Turismo, Final Fantasy, Tekken ja Crash Bandicoot -sarjat. Alkuperäinen Gran Turismo (1997) oli myös alustan ainoa peli, jota myytiin yli 10 miljoonaa kappaletta. Sitä seurasivat myyntilistalla ikiklassikko Final Fantasy VII (1997) 9,8 miljoonan myynneillä ja Gran Turismo 2 (1999) yli 9,3 miljoonan lukemilla.

Alkuperäisen PlayStationin maineesta kertoo sekin, että konsolista julkaistiin viime vuonna pienikokoinen retroversio PlayStation Classic.

PlayStation Blogissa juhlitaan PS-konsolien 25-vuotista taivalta koko viikon ajan. Jää nähtäväksi, mitä kaikkea blogissa julkaistaan.

Sonyn seuraavan konsolin, PlayStation 5:n on määrä ilmestyä ensi vuoden lopulla. Pleikkarin historia siis jatkuu, eikä loppua näy.

Muropaketin uusimmat