Uusimmat

PlayStation 4 on yhä voimissaan – Selvitimme paljonko konsolista kannattaa maksaa PS5:n aikakaudella uutena ja käytettynä

26.06.2021 09:30 Tuukka Hämäläinen

PlayStation 5 on jo markkinoilla, mutta PlayStation 4 on vieläkin järkiostos ja kelpo konsoli. Teimme katsauksen siihen, missä hinnoissa PS4:n eri mallit nykyisin liikkuvat.

PlayStation 5 saapui ensimmäisten onnekkaiden käsiin jo viime marraskuussa, mutta huono saatavuus, tyyris hinta ja vähäiset yksinoikeuspelit hidastavat varmasti vielä pitkään Sonyn uutukaisen yleistymistä. Tämä takaa myös sen, että PlayStation 4 ei ole katoamassa vielä vähään aikaan minnekään, etenkin kun alustalle tulee vielä runsaasti uusiakin pelejä.

PlayStation 4 onkin tässä kohtaa jo aika houkutteleva ostos, sillä uusi sukupolvi on tuonut edellisen hinnat alemmas ja paljon käytettyjä konsoleita myyntiin. Otimme siis selvää, mistä PS4:n saa parhaaseen hintaan ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Ensimmäinen ikävä uutinen on se, että tehokkaampaa PS4 Pro -mallia ei näyttäisi olevan saatavilla uutena enää oikein mistään. Nyt kaupataan PS4 Slimiä, joka on alkuperäisen PS4:n ohuempi versio, jossa on 500 gigatavun kovalevy.

Isoimmissa verkkokaupoissa PS4 Slimin hinta keinuu 300 euron molemmin puolin. Pikaisella tutkimuksella edullisin hinta on Gigantilla (279 €) ja kalliimmasta päästä taas on Elisan hinta (319 €).

Uutena konsolista voi myös löytää vielä paketteja, joissa on jokunen peli mukana. Näiden kannattavuus on kuitenkin vähän siinä ja siinä, esimerkiksi tässä Verkkokaupan myymässä paketissa olevat pelit Horizon Zero Dawn: Complete EditionMarvel’s Spider-Man ja Ratchet & Clank ovat vähän väliä tarjouksessa ja saatavilla käytettynäkin edullisesti. Kun paketti maksaa 70 euroa enemmän kuin perusmalli halvimmillaan, kannattaa tutkia tarkkaan onko diili kannattava.

Jos lähtee hankkimaan konsolia käytettynä, ottaa tietysti aina jonkinmoisen riskin. Paras tapa on hankkia käytetty konsoli pelikaupalta, jolla on tällöin vastuu sen toiminnasta. Ainakin Konsolinet kauppaa teratavun kovalevyllä varustettua PS4-mallia käytettynä hintaan 199 euroa ja PS4 Prokin löytyy käytettynä hintaan 269 euroa.

PlayStation 4 Slim

Jos lähtee ostamaan suoraan edelliseltä käyttäjältä, voi päästä halvemmalla, mutta myös tulla jymäytetyksi.

Tori.fissä, Huuto.netissä ja Facebookin Marketplacella löytyy runsain mitoin käytettyjä PS4-konsoleita, joiden alimmat hinnat ovat (juuri kirjoitushetkellä) suurin piirtein 140 euroa. PS4 Prosta puolestaan voi löytyä jopa 180 euron hintaan. Tätä edullisemmat diilit alkavat haista jo vähän huijauksilta. Toisaalta haitarin toisesta päästä löytyy myös aika kohtuuttomia hintoja, ja eBayn puolelta voi löytää sitten mitä tahansa.

Hyvä puoli käytettynä ostamisessa on se, että monet myyvät konsolin kanssa tukun pelejä tai koko pelikirjastonsa, joten reilulta myyjältä voi saada tuhdinkin pelipaketin edullisesti. Se mikä uuden PS4-pelaajan kannattaa joka tapauksessa ottaa huomioon on, että DualShock 4 -ohjainten elinaika on tunnetusti melko rajallinen. Jos ostaa käytetyn konsolin, kannattaa henkisesti valmistautua ostamaan ennen pitkää uusi ohjain joka tapauksessa tai maksamaan vanhan huollosta.

Loppuun on todettava, että Pleikkarin kilpailijat ovat kyllä sangen houkuttelevia jopa verrattuna PS4:n nykyhintoihin. Esimerkiksi Xboxin uuden sukupolven kevyempi malli, syksyllä ilmestynyt Xbox Series S kustantaa vain reilut 300 euroa, vaikka kyse on uudesta konsolista. Toisaalta Nintendo Switchin perusmalli kustantaa noin 329 euroa. Jos siis ei ole Sonyn konsoleille uskollinen tai miettii vaikka lapsille uutta pelikonsolia, voivat nämä olla hyviä vaihtoehtoja PS4:lle.

LUE MYÖS: 

PlayStation 4:n aikakausi alkaa olla ohi – Nämä olivat Sonyn hittikonsolin suurimmat hitit ja pahimmat flopit

Maksaisitko tuhansia euroja yhdestä konsolista? Listasimme kalleimmat PlayStation 4:t ja övereimmin hinnoitellut lisälaitteet

TOP 8: Listasimme PlayStation 4:n oudoimmat ja turhimmat lisälaitteet

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat