PlayStation 4:lle julkaistaan Xbox-ohjainta muistuttava peliohjain

13.01.2018 12:34 | Muropaketin toimitus

Laitevalmistaja Hori julkaisee PlayStation 4:lle virallisesti lisensoidun ohjaimen, joka muistuttaa erehdyttävästi Xbox-ohjainta.

Yksinoikeuspelien ohella suurimpia eroja Xbox ja PlayStation -konsoleiden välillä ovat aina ollut ohjaimet. PlayStation 4:n DualShock 4 -ohjaimessa ja Xbox Onen ohjaimessa on olennaisesti erilainen ohjaustuntuma, ja molemmilla on varmasti kannattajansa.

Nyt PlayStation 4 -pelaajille tarjoutuu uusi vaihtoehto, sillä Euroopan PlayStation Blogissa on julkistettu uusi, virallisesti lisensoitu Hori Onyx Wireless Controller PS4:lle. Kuten asiasta uutisoiva Polygon huomauttaa, muistuttaa Horin uutukainen melkoisesti Xbox-ohjainta.

Suurin yhtäläisyys löytyy tietysti analog-sauvojen asettelusta: siinä missä DualShock-ohjaimen tatit ovat symmetriset toisiinsa nähden, sijatisevat Xbox-ohjaimen sekä Horin Onyx-ohjaimen tatit epäsymmetrisesti. Tämän ohella myös ohjaimen R2 ja L2 -painikkeet muistuttavat enemmän Xbox-ohjaimen liipasinpainikkeita.

Onyx Wireless Controller ei kuitenkaan sisällä DualShock 4:stä tuttua merkkivaloa, eikä siihen voi liittää kuulokkeita tai headsettiä. Ohjaimen pitäisi saapua markkinoille 15. tammikuuta ainakin Isossa-Britanniassa.

Alta näet muutamia kuvia Horin ohjaimesta.