UUSIMMAT

PlayStation 5:n ennakkomyynnit olivat sotkuinen kaaos – ja nyt Sony pyytää koko selkkausta anteeksi

21.09.2020 12:19 | Muropaketin toimitus

Sonyn odotetun PlayStation 5:n ennakkomyynnit ei oltu järjestetty järin suunnitelmallisesti, minkä yhtiö on nyt myös tunnustanut ja pyytänyt anteeksi.

Yhtiön seuraavan sukupolven konsolia alettiin myymään joissain kaupoissa lähes välittömästi viime viikolla nähdyn hintajulkistuksen jälkeen, joskin useissa tapauksissa ilman Sonyn lupaa saati ohjeistusta. Lopputuloksena olikin konsoleiden loppuunmyyminen lähes välittömästi ennen kuin moni ennätti edes tietää, että moiset olivat ennakkomyynnissä.

Tilanne ei ollut Suomessa juuri sen parempi, joskin täällä osa verkkokaupoista sentään tiedotti, milloin PS5 saapuu ennakkotilattavaksi. Saatavat erät ovat kuitenkin olleet ilmeisen pieniä, sillä muun muassa Gigantin valikoima myytiin loppuun minuuteissa ja Telian nykyiset arvioidut toimitusajat yltävät tammi-maaliskuulle 2021.

Konsolia ei siis välttämättä nähdä monenkaan kotona vielä jouluna Suomessa.

Sony kuitenkin lupaa tuovansa seuraavien päivien ja loppuvuoden aikana lisää konsoleita ennakkomyyntiin. Yhtiön toimitusjohtaja Jim Ryan on myös vakuuttanut, ettei konsolit lopu julkaisussa kesken.

Muropaketin uusimmat