PlayStation 5:n hintaluokka saattoi vihdoinkin paljastua

14.02.2020 11:59 | Muropaketin toimitus

Sisäpiiristä kantautuvien tietojen mukaan PlayStation 5:n valmistus tulee maksamaan Sonylle noin 450 dollaria kappaleelta. Sen perusteella voidaan tehdä valistuneita arvauksia myös konsolin kuluttajahinnasta.

Bloombergin raportin mukaan Sonylla tulee olemaan haastava tehtävä, kun se hinnoittelee PlayStation 5:ttä. Sen täytyy ottaa huomioon kuluttajien odotukset hinnasta sekä kilpailu Xbox Series X:n kanssa.

Vuonna 2013 ilmestynyt PlayStation 4 saapui myyntiin 399 dollarin hinnalla ja yhden laitteen valmistus maksoi Sonylle 381 dollaria. Mikäli Sony haluaisi tehdä saman verran voittoa PlayStation 5:n kanssa, pitäisi PlayStation 5:n maksaa noin 470 dollaria.

Hintalappu voisi kuitenkin olla kuluttajille pieni shokki, sillä tähän mennessä Sonyn kallein konsoli, PlayStation 4 Pro, on hinnoiteltu 399 dollariin. Voikin olla, että Sony on valmis tekemään pientä tappiota PlayStation 5:n kanssa ja luottaa siihen, että se saa käännettyä tappion voitoksi myymällä pelejä, tilauksia ja oheistuotteita.

Vaikka tarkasta hinnasta ei ole vielä tietoa, on todennäköistä, että PlayStation 5 tulee joka tapauksessa maksamaan noin 400-500 dollaria.