PlayStation 5:n julkistuksessa esitelty peli saa kritiikkiä rasismista – kehittäjät pyysivät anteeksi ja muuttavat peliään

16.06.2020 08:17 | Muropaketin toimitus

Useille alustoille kehitettävä indiepeli sai kritiikkiä rasististen stereotyyppien ylläpitämisestä.

PlayStation 5:n julkistuksessa esiteltiin viime viikolla lukuisia pelejä, mutta yksi niistä on herättänyt perustellusti kritiikkiä. Indiepeli Little Devil Insiden trailerilla nähdään nimittäin hahmoja, jotka muistuttavat stereotyyppisia afrikkalaisheimoja.

Kehittäjät reagoivat kuitenkin hyvin nopeasti saamaansa kritiikkiin ja ilmoittivat tekevänsä muutoksia. Kuten Eurogamer kertoo, julkaisivat kehittäjät alla olevan lausunnon, jossa he kertovat tekevänsä muutoksia näihin hahmoihin.

Karikatyyrisilta hahmoilta poistetaan ennen pelin julkaisua kaikki piirteet, jotka yhdistävät ne rasistiseen kuvastoon. Kehittäjät pyytävät lausunnossaan anteeksi ja korostavat, että kyse oli yksinkertaisesti virheestä.

”Pienenä lisähuomautuksena, että tämä on ensimmäinen pelimme, ja olemme yhä naiiveja monissa asioissa”, kehittäjät kirjoittavat.

Little Devil Inside on kehitteillä PlayStation 5:n lisäksi PlayStation 4:lle, Nintendo Switchille ja Xbox Onelle. Alta näet kehittäjien Facebook-viestin sekä kritiikkiä herättäneen trailerin.

Dear all,In answer to a series of inquries made in the last 24 hours regarding certain character deign revealed in the…

Julkaissut Little Devil Inside Lauantaina 13. kesäkuuta 2020