PlayStation 5:n taaksepäin yhteensopivuus paljastui pettymykseksi – Sonyn varhaisia klassikoita on turha odottaa seuraavan sukupolven konsolille

01.09.2020 08:04 | Muropaketin toimitus

Ubisoftin tukisivut ovat mahdollisesti paljastaneet PlayStation 5:n taaksepäin yhteensopivuuden yltävän ainoastaan PS4-peleihin.

Sivua on sittemmin muutettu ja kohta poistettu, mutta aiemmin siellä luki, ettei PS5-konsolilla ”ole mahdollista tukea PlayStation 3 -, PlayStation 2 – tai PlayStation-pelejä”.

Kyseessä ei tietenkään ole varmistus, sillä kommentin takana on Ubisoft, eikä Sony. Poistettu kohta saattoi myös viitata ainoastaan Ubisoftin peleihin, joskin ”ei ole mahdollista”-kohta kuulostaisi siltä, että tuettomuus koskee koko konsolia.

Sony ei ole tosin aiemmin luvannutkaan suoranaisesti tukevansa taaksepäin yhteensopivuutta valittujen PlayStation 4 -pelien ulkopuolelle, joten tämä vain vahvistaa aiemmin jo tiedettyä. Silti kilpailijaansa Microsoftiin verrattuna tuen jääminen ainoastaan PS4-peleihin tuntuu puutteelliselta, kun Xbox-konsolit kykenevät pelaamaan jopa alkuperäisen Xboxin aikaisia valikoituja pelejä.