Mitä kaikkia pelejä PlayStation 5:llä voi pelata? Sonyn mukaan kovasti toivotulle ominaisuudelle ”ei valitettavasti löytynyt ratkaisua”

18.09.2020 09:40 | Muropaketin toimitus

Sony on viimein vahvistanut tarkalleen PlayStation 5:n taaksepäin yhteensopivuuden tuen, joka ei yllä PS4-pelejä pidemmälle.

Vahvistus saatiin suoraan PlayStationin toimitusjohtaja Jim Ryanilta, joka kertoi Famitsulle, että yhtiö keskittyi PS5:n suhteen uusiin teknologioihin, minkä seurauksena taaksepäin yhteensopivuuteen ”ei valitettavasti löytynyt ratkaisua” PS3-, PS2- ja PS1-pelien osalta, uutisoi Siliconera.

Tuen rajaaminen ainoastaan PS4-peleihin nousi jo aiemmin esille huhuna, kun Ubisoft julkaisi sivuillaan sittemmin poistetun UKK-vastauksen, jossa yhtiö sanoi PS5-konsolin olevan kykenemätön tukemaan aiempien konsoleiden pelejä PS4:ää lukuun ottamatta. Väite näytti pitävän paikkaansa.

PlayStation 5 tukee kuitenkin taaksepäin yhteensopivuutta PS4-pelien kanssa, ja Ryan on paljastanut yhtiön testanneen jo ”tuhansia PS4-pelejä”, joista 99 % toimii jo seuraavan sukupolven konsolilla.

Microsoft tarjoaa sen sijaan Xbox Onelle sekä Xbox Series X:lle taaksepäin yhteensopivuuden aina alkuperäiseen Xbox-konsoliin saakka. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että aivan kaikki Xbox- ja Xbox 360 -pelit ovat pelattavissa yhtiön seuraavan sukupolven konsolilla välittömästi, vaan ne täytyy sovittaa nimikekohtaisesti tuen piiriin. Microsoft on ollut kuitenkin aktiivinen lisäämään vanhempia pelejään taaksepäin yhteensopiviksi.

Muropaketin uusimmat