Sony ei aio matkia Xboxia PlayStation 5:n uutuuspelien julkaisemisessa – ”Se ei ole kannattavaa”

18.09.2020 13:42 | Muropaketin toimitus

Sony ei ole aikeissa lähteä Microsoftin Xbox Game Passin jäljille ja tuoda omia pelejä tuoreeltaan tilauspalveluihin, sillä yhtiö ei näe sitä kannattavana bisneksenä.

Sonyn toimitusjohtaja Jim Ryan on paljastanut Games Industrylle antamassaan haastattelussa, ettei yhtiö näe arvoa siinä, että AAA-pelit tuodaan pelattavaksi pientä maksua vastaan pelaajille. Siten ainoa keino niiden pelaamiseen on ostaa ne tuoreeltaan kaupasta hintaan, jonka Sony on paljastanut nousevan 60 – 80 euroon.

”Me olemme keskustelleet tästä aiemmin – emme aio seurata polkua, jossa julkaisemme uusia pelejä tilauspalveluissa. Näiden pelien tekeminen maksaa miljoonia dollareita, reilusti yli 100 miljoonaa dollaria. Emme näe sitä vain kannattavana”, Ryan sanoo.

Hän lisää, ettei Worldwide Studiosin tekemät pelit sopisi muutenkaan Xbox Game Pass -tyyliseen palveluun, sillä yhtiö haluaa tehdä ”isompia ja parempia” sekä ”pysyviä” pelejä. Hän kuitenkin toteaa, että tilauspalvelut voivat toimia joissain yhteyksissä.

”Haluamme laajentaa ja kasvattaa meidän nykyistä ekosysteemiä, ja uusien pelien tuominen tilauspalveluun ei edistä tätä”, Ryan toteaa.

Muropaketin uusimmat