PlayStation 5:ttä ja uutta Xboxia saadaan odottaa ainakin kaksi vuotta, uskoo Ubisoft

09.11.2017 13:24 | Muropaketin toimitus

Pelijulkaisija Ubisoft uskoo seuraavan konsolisukupolven olevan vielä muutaman vuoden vuoden odotuksen päässä. Ubisoftin toimitusjohtajan mukaan PlayStation 5 ja seuraava Xbox tulevat ilmestymään aikaisintaan vuonna 2019.

Xbox Onen kehittyneempi versio Xbox One X saapui markkinoille toissapäivänä, ja PlayStation 4 Pron ilmestymisestä ei siitäkään ole vasta kuin vuoden verran aikaa. Uutta konsolisukupolvea ei siis odoteta vielä kovin aktiivisesti, ja pelijulkaisija Ubisoft kommentoikin äskettäin asiaa sijoittajien tiedotustilaisuudessa.

”Uskomme, että saamme odottaa vähintään kaksi vuotta, ennen kuin mitään uutta ilmestyy”, totesi Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot GameSpotin mukaan.

”Kyseessä on vain meidän käsityksemme, eikä meillä ole mitään luottamuksellista tietoa tältä alueelta”, Guillemot tarkensi.

Aiemmin Sonyn Yhdysvaltain toimitusjohtaja Shawn Layden on kommentoinut, että PlayStation 5 tulee ennen pitkää ilmestymään, muttei vielä ”vähään aikaan”. Kesällä kerroimme myös pelialan asiantuntijan Michael Pachterin ennustaneen, että PlayStation 5 ilmestyisi vuonna 2019. Pachter uskoo myös, että PlayStation 5 ottaa jälleen ”puolikkaan edistysaskeleen” samaan tapaan kuin PlayStation 4 Pro teki.

Xbox One X on markkinoilla, mutta julkaisupäivänä myyntiin ehtinyt erä oli käytännössä loppuunmyyty jo julkaisupäivänä.