PlayStation herättää raivoa: Kehittäjiltä suoraa puhetta

01.07.2021 17:39 | Muropaketin toimitus

Indie-kehittäjät ovat näreissään siitä, kuinka PlayStation kohtelee pienien pelien tekijöitä.

Indie-pelien kehittäjät ovat väittäneet, että heidän pelit käyvät PlayStationille kaupaksi huonommin kuin muilla alustoilla. Asiasta kertoo Comicbook-sivusto. Neon Doctrine -studion yksi perustajista, Iain Garner, on ollut turhautunut PlayStationin kohteluun. Eniten närää aiheuttaa se, että PlayStation ei anna studioiden myydä pelejään leikattuun hintaan samaan aikaan kuin muilla alustoilla. Niinpä PlayStation-pelaajat joutuvat maksamaan peleistä enemmän kuin muut.

LUE MYÖS: Koetimme arvioida kiinnostavan indiepelin – Tunnin jälkeen oli pakko luovuttaa, kun korvat alkoivat melkein vuotaa verta

White Thorn Games -studion toimitusjohtaja Matthew White osallistui keskusteluun totemalla, että PlayStationin osuus myydyistä peleistä on alle kolme prosenttia. Studion pelejä käy kaupaksi kaikkein eniten Switchille, ja Xbox on lähes samoissa lukemissa.

Indie-pelejä myytäisiin PlayStationille enemmän, jos Sony suostuisi mainostamaan niitä. Garner sanoi, että kehittäjät joutuvat kerjäämään, jotta pelejä promotoidaan. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun PlayStationia kritisoidaan samasta asiasta. No More Robots -studion Mike Rose sanoi viime vuonna, että Nowhere Prophet -pelin myyntiluvut PlayStation 4:llä ovat noin viisi prosenttia kokonaismäärästä. Myös No More Robots -studion pelejä myydään eniten Switchille.

“Asiasta ei puhuta, koska kehittäjät ovat huolissaan PlayStationin reaktiosta”, Rose kertoi äskettäin sosiaalisessa mediassa.

Garner puolestaan jatkoi sanomalla, ettei hänellä ole minkäänlaista käsitystä siitä, kuinka indie-pelejä voitaisiin saada paremmin myytyä PlayStation-konsoleille.