Uusimmat

PlayStation-nimeä ei kannata muuttaa ilman hyvää syytä – Voi pahimmillaan johtaa maksetun pelisisällön menetykseen

27.10.2018 19:31 Muropaketin toimitus

Sony testaa tällä hetkellä PlayStation-nimen vaihtoprosessia suljetussa betassa. Nimen vaihtoon liittyy kuitenkin ongelmia, sillä Sonyn mukaan se voi pahimmillaan johtaa maksetun pelisisällön menetykseen.

Sony perusti PlayStation Network -palvelunsa jo vuonna 2006, mutta tähän mennessä palvelu ei ole mahdollistanut oman nimimerkin vaihtamista. Siitä syystä monet pelaajat ovat ”jumissa” sellaisen nimimerkin takana, jonka nämä ovat saattaneet keksiä nuorempana ja joka ei välttämättä kuulosta yhtä hienolta enää nykyään.

Aiemmin kerroimme, kuinka Sony aikoo vihdoin mahdollistaa PS-nimen vaihtamisen. Ominaisuutta testataan nyt suljetussa testiohjelmassa, johon osallistuvat pelaajat ovat raportoineet, ettei nimimerkkiä kannata vaihtaa ilman hyvää syytä, kertoo Polygon.

Vaihtoprosessin alussa Sony nimittäin varoittaa, että nimimerkin vaihtaminen saattaa johtaa pahimmillaan vanhojen pelien tapauksessa maksetun pelisisällön, kuten lisäosien ja pelin sisäisen valuutan menetykseen. Muita ongelmia voivat olla pelitallennusten ja saavutusten menettäminen sekä se, ettei vaihdettu nimi näy aina oikein.

Mikäli ongelmia ilmenee, voi nimimerkin vaihdoksen perua kerran ilmaiseksi, minkä pitäisi korjata ongelmat. Muuten nimimerkin ensimmäinen vaihto on ilmainen, jonka jälkeen se maksaa 9,99 dollaria per kerta tai 4,99 dollaria PS Plus -tilaajilta.