PlayStation Nown suosituimpien pelien lista osoittaa, kuinka Pleikkarin pelipalvelu häviää kilpailussa Xbox Game Passin kanssa

03.07.2019 15:20 | Muropaketin toimitus

PlayStation Now -palvelun lista kesäkuun suosituimmista peleistä osoittaa, että palvelussa pelataan enimmäkseen useamman vuoden vanhoja pelejä. Uusia hittejä ei listalta löydy.

Aiemmin tänään kerroimme PlayStation Now -pelipalveluun heinäkuussa lisättävistä peleistä. PlayStation Blog on julkistanut kuun vaihteessa myös, mitkä pelit olivat pelatuimpia palvelussa edellisen kuukauden aikana.

Pleikkarin pelipalvelun lista osoittaa muun muassa sen, kuinka vanhoja palvelun pelit ovat. Kesäkuun pelatuimpien listalla ovat esimerkiksi Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (2015), Middle-earth: Shadow of Mordor (2014) ja jopa Civilization Revolution, joka ilmestyi yli vuosikymmen sitten, vuonna 2008. Näistä Shadow of Mordor on myös palvelun tuoreimpia lisäyksiä.

Kun listaa vertaa kilpailija Xbox Game Passin valikoiman suosituimpiin peleihin, näkyy hyvin Sonyn ja Microsoftin palveluiden ero. Xbox Game Passin suosituimpia pelejä ovat tällä hetkellä Metro Exodus, Void Bastards, Forza Horizon 4, Pro Evolution Soccer 2019 sekä Just Cause 4, jotka ovat kaikki ilmestyneet viimeisen vuoden aikana.

Xboxin pelipalvelu panostaakin selvästi uudempiin peleihin kuin PlayStation Now. Lisäksi kaikki Xbox Game Studiosin omat julkaisut saapuvat palveluun heti julkaisupäivänä.

PlayStation Now ja Xbox Game Pass toimivat molemmat nykyisin myös PC:llä. Palveluiden keskeisin ero on siinä, että PS Now perustuu pelien suoratoistoon, toisin kuin Game Pass, josta pelit asennetaan perinteseen tapaan laitteen kovalevylle. Myös PS Nowsta voi asentaa pelejä, mutta ei PC:llä.