UUSIMMAT

Helmikuu on hyvä hetki ottaa haltuun vanhemmat hitit: 10 peliä, joita suosittelemme PlayStation Now -palvelun valikoimasta

10.02.2020 13:01 | Muropaketin toimitus

Listasimme kymmenen peliä, jotka voit pelata vaikka saman tien PlayStationin maksullisesta palvelusta.

Alkuvuosi on ollut hiljainen pelimaailmassa, ja vasta maaliskuun myötä alkaa markkinoille saapua runsaammin uutta pelattavaa. Talvella monet kokeilevatkin varmasti vanhempia julkaisuja ja pelien tilauspalveluita, jotka tarjoavat samalla kuukausimaksulla runsaan pelikirjaston vapaasti pelattavaksi.

Kokosimme PlayStation Now -palvelusta kymmenen pelivinkkiä, joiden joukkoon mahtuu viime vuosien kehutuimpia pelejä, sekä pienempiä indiehelmiä. Suoratoistoon perustuva PlayStation Now on saatavilla PS4:lle sekä PC:lle, ja konsoliversio tarjoaa myös mahdollisuuden asentaa pelit kovalevylle.

1. Horizon Zero Dawn Complete Edition

Guerrilla Gamesin Horizon Zero Dawnista nousi pari vuotta sitten valtava hitti ja yksi PS4:n myydyimmistä peleistä. Jos kuitenkin upea scifi-toimintaroolipeli on vielä kokematta, on se tarjolla PS Nowssa vielä 7. huhtikuuta asti. Peli on lisäksi tarjolla laajennettuna versiona, joka sisältää myös suuren The Forzen Wilds -lisäosan. Kuten kriitikkomme aikanaan totesi, on laajennus parhaimmillaan juuri pelaajille, jotka eivät ole ensin kolunneet peruspeliä loppuun asti.

2. Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted-sarja kuuluu sekin Pleikkarin suurimpiin menestyksiin, mutta sen edellinen osa, itsenäinen spin off -peli The Lost Legacy jäi kiistatta vähemmälle huomiolle. Tämänkin pelin voi ottaa haltuun vielä 7. huhtikuuta asti. Muropaketin arvostelussa myös The Lost Legacy sai runsaat kehut osakseen, eikä genren ystävien kannata jättää tätäkään seikkailua kokematta.

3. Gravity Rush -pelit

Gravity Rush -pelisarjan edellinen osa menestyi valitettavan kehnosti, siitäkin huolimatta, että SIE Japan Studion toimintapläjäys sai hyvän vastaanoton kriitikoilta. Onneksi itse pelit eivät ole kadonneet mihinkään, ja PS Now tarjoaakin pelaajien iloksi sekä Gravity Rush Remasteredin että Gravity Rush 2:n. Saatavilla on siis runsas paketti anime-tyylistä toimintaa, jossa päästään manipuloimaan painovoimaa lennosta.

4. Heavy Rain

Quantic Dreamin tarinapelit kuuluvat PS3:n ja PS4:n menestyneimpiin ja kehutuimpiin julkaisuihin. PS Now tarjoileekin studion ensimmäisen PlayStationille kehittämän pelin ja ehkäpä heidän parhaan tuotoksensa Heavy Rainin remasteroituna versiona. Palkitussa pelissä jäljitetään sarjamurhaajaa tarinassa, jossa neljän päähenkilön kohtalot kietoutuvat toisiinsa.

5. Prey

Parin vuoden takainen Prey on pelkkää herkkua BioShock-sarjan ja ylipäätään tarinallisten FPS-pelien ystäville. Myös Dishonored-peleistä tunnetun Arkane Studiosin scifi-räiskintä vie pelaajan Kuuta kiertävälle avaruusasemalle kamppailemaan vihamielisiä Typhon-olentoja vastaan. Peli sai aikanaan lähes täydet pisteet Muropaketin arviossa, joten ainakaan lajityypin ystävien ei kannata jättää tätä kokeilematta.

6. Soma

Amnesia-peleistä tunnetun Frictional Gamesin scifi-kauhu Soma sai sekin hyvän arvostelun jo ilmestyessään, ja sittemmin peli on myös muuttanut muotoaan. Kehuttuun kauhupeliin nimittäin lisättiin myöhemmin Safe Mode -pelimuoto, joka muuttaa kokemusta niin perusteellisesti, että arvostelimme sen erikseen pari vuotta sitten. Soma tarjoaakin kaksi erilaista pelikokemusta: yhden selviytymiskauhun ystäville, toisen tarinallisten scifi-pelien ystäville.

7. The Surge

Dark Souls -tyylinen toimintaroolipeli The Surge on ehtinyt saada jo jatko-osankin, mutta pelisarjan kelkkaan voi hypätä kätevästi PS Now -palvelun avulla. Muropaketin arviossa neljä tähteä napannut peli vie haastavan rope-kamppailun tulevaisuuden dystopiaan, jossa mäiskitään muun muassa suuria robottivihollisia vastaan.

8. The Vanishing of Ethan Carter

Jos H.P. Lovecraftin vaikutteet, pulmanratkonta ja kiehtova tarina ovat mieleesi, ei kannata jättää väliin The Astronauts -pelistudion upeaa The Vanishing of Ethan Carteria. Ehostettuna Redux-versiona PS4:lle julkaistu peli tarjoaa nimittäin kaikkea tätä ja kaupan päälle karmivan tunnelman, jossa ei kuitenkaan turvauduta halpaan säikyttelyyn.

9. The Town of Light

Aivan toisenlaista kauhua tarjoilee LKA:n kehittämä The Town of Light, jossa sukelletaan mielisairauksien ja etenkin niiden hoidon karmivaan maailmaan. Italiaan 1940-luvulle sijoittuvassa kertomuksessa ratkaistaan kevyitä pulmia, joiden kautta avautuu pala palalta traaginen kertomus. Peliä käsiteltiin laajemmin Muropaketin artikkelissa, jossa kerroimme mielenterveyden järkkymistä kuvaavista peleistä.

10. Vampyr

Lisää historiallista seikkailua ja vahvaa tarinaa tarjoilee puolentoista vuoden takainen Vampyr, joka viskaa pelaajat 1900-luvun alun Lontooseen. Verinen vampyyrikertomus pakottaa tekemään vaikeita valintoja, kun päähenkilö tasapainoilee lääkärin ammatin ja verenhimon välillä. Vampyr ei saanut Muropaketin arviossa pelkästään kehuja, mutta ainakin PS Now -tilaajien kannattaa kokeilla, miltä vampirismi maistuu.

PlayStation Now -palvelusta on tarjolla seitsemän päivän ilmaiskokeilu. Tämän jälkeen palvelu maksaa 9,95 euroa kuukaudessa, ja se on tarjolla myös hieman edullisemmin kolmen tai 12 kuukauden tilauksina. Lisätietoja PlayStation Now -sivustolta.

Palvelun koko tämänhetkisen pelivalikoiman näet aakkostettuna täältä.

Keskustelu

Rakas muron toimitus,
Voisitteko tehdä vastaavan listan Now suosituksista, mutta peleistä mitä ei muuten voisi PS4:lla kokea?
Nyt tuntui listassa olevan vain PS4:lle jo muutenkin julkaistuja pelejä, mutta eikös siellä ole paljon mm. ps3 ja vanhempiakin nimikkeitä. :think:

Muropaketin uusimmat