UUSIMMAT

Pleikkarille eivät hittipelit riitä: Sony haluaa ostaa lisää studioita

03.07.2019 10:47 | Muropaketin toimitus

Sony suunnittelee ostavansa uusia pelistudioita kehittämään PlayStationin yksinoikeuspelejä.

Nykyisellä konsolisukupolvella Sony on kiistatta peitonnut kilpailijansa Microsoftin pelijulkaisuissa, sillä PlayStation 4:lle on ilmestynyt paljon enemmän menestyneitä yksinoikeuspelejä kuin Xbox Onelle. Microsoft pyrkiikin nyt panostamaan entistä enemmän omaan pelituotantoon, mutta myöskään Sony ei lepäile laakereillaan.

Tuoreessa Nikkein haastattelussa Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan kertoo VG24/7:n mukaan, että yhtiö pyrkii kasvattamaan pelistudioidensa lukumäärää. SIE:n alla toimii tällä hetkellä 13 pelistudiota, muun muassa Horizon Zero Dawnista (kuvassa) tunnettu Guerrilla Games ja God of War -sarjaa kehittävä SIE Santa Monica Studio.

Microsoft osti äsken roolipeleistä tunnetun Obsidian Entertainmentin, sekä Ninja Theory ja Double Fine -pelistudiot. Molempien konsolijättien strategiana näyttää siis olevan studioiden ostaminen ja panostaminen omaan pelisisältöön. Yksinoikeuspelit saattavatkin osoittautua tärkeiksi seuraavalla konsolisukupolvella, jonka pelialustat ilmestyvät oletettavasti molemmat ensi vuonna.