Pokémon Gon julkaisusta jo neljä vuotta – näin tolkuttoman summan Niantic on tehnyt ilmaispelillään

17.07.2020 12:37 | Muropaketin toimitus

Pokémon Gon saapumisesta Suomeen tuli eilen kuluneeksi täydet neljä vuotta.

Nianticin mobiilihitti Pokémon Go ilmestyi heinäkuussa 2016, eli peli on juuri saapunut neljän vuoden ikään. Alkuperäinen julkaisu nähtiin Australiassa jo 6. heinäkuuta, mutta Eurooppaan peli rantautui vasta 13. heinäkuuta ja Suomeen 16. heinäkuuta. Suomalaisten Pokémon-pelaajien merkkipäivää vietettiin siis eilen.

Pokémon Gon suosion hiipumisesta ehdittiin uutisoida jo ilmestymisvuonna, mutta aika on osoittanut, että Nianticin mobiilipelillä riittää pelaajia. Ilmaiseksi peliksi se on myös tuottanut melkoisen summan rahaa pelkillä mikromaksuilla.

Kuten Sensor Tower raportoi kuun alussa, pelin arvioidaan tuottaneen tolkuttomat 3,6 miljardia dollaria. Vuosittainen katsaus myös osoittaa, että huhut pelin kuolemasta ovat täysin liioiteltuja, sillä Pokémon Go on itseasiassa kasvattanut tuottojaan vuodesta toiseen. Peli on myös tähän mennessä kerännyt 576,7 miljoonaa uniikkia latausta maailmanlaajuisesti.

Salaisuus Pokémon Gon kestäneen suosion takaa löytyy todennäköisesti lisätyistä peliominaisuuksista ja Pokémoneista. Peli on nykyisin moninkertaisesti rikkaampi ja monipuolisempi, kuin ilmestyessään vuonna 2016, ja etenkin sosiaaliseen pelaamiseen on panostettu. Esimerkkejä vuosien varrella lisätyistä ominaisuuksista ovat Raid-taistelut, Pokémonien vaihtaminen sekä kavereiden kanssa taisteleminen.

Jää nähtäväksi, kuinka kauan Pokémon Gon suosio kestää, mutta tällä hetkellä se ei osoita hiipumisen merkkejä.

Muropaketin uusimmat