Pokémon Gon uusi sääjärjestelmä bugailee – Varoituksia jopa aurinkoisella ilmalla

12.12.2017 08:49 | Muropaketin toimitus

Pokémon Gon dynaaminen sääjärjestelmä ei toimi täysin virheettä. Pelaajat raportoivat saaneensa varoituksia ”äärimmäisestä säästä” jopa aurinkoisella säällä.

Kuten viime viikolla kerroimme, sai Pokémon Go äskettäin päivityksen myötä paitsi 50 uutta Pokémon-lajia, myös dynaamisen sääjärjestelmän. Uusi sääominaisuus lukee maailmanlaajuisista säätiedoista pelaajan paikallisen sään, mikä näkyy pelissä paitsi visuaalisesti myös erilaisten bonusten muodossa: tietyt Pokémonit ovat esimerkiksi yleisempiä sateisella säällä.

Dynaamiseen sääjärjestelmään on tehty myös ideana älykäs ominaisuus, joka varoittaa pelaajia ”äärimmäisestä säästä”. Kuten Polygon kertoo, varoittaa sovellus, että ”sääolosuhteet ovat potentiaalisesti vaaralliset”, ja kehottaa pelaajaa tarkkailemaan ympäristöään sekä seuraamaan säätiedotuksia.

Hauskaa kyllä, varoitusjärjestelmä ei kuitenkaan toimi täysin virheettömästi. Kuten esimerkiksi alla oleva twiitti esittää, näyttää Pokémon Go varoittelevan pelaajia silloinkin, kun sää on mitä parhain. Tämä on herättänyt rutkasti huvitusta pelaajien kesken.

Pokémon Gohon lisättiin viime viikolla ensimmäiset kolmannen sukupolven Pokémonit, kuten Treecko, Torchic ja Mudkip. Pelin joulutapahtumaa ei vielä ole julkistettu, mutta mikäli merkit pitävät paikkansa, sellainen on pian käynnistymässä.