UUSIMMAT

Pokémonit suositumpia kuin Star Wars? Pelimyyntien perusteella näyttää siltä

19.11.2019 14:30 | Muropaketin toimitus | 1

Uudet Pokémon-pelit nousivat Star Wars Jedi: Fallen Orderin edelle Ison-Britannian myyntitilastoissa.

Viime perjantaina nähtiin parikin suurta pelijulkaisua. Markkinoille saapuivat sekä Star Wars Jedi: Fallen Order että uudet Pokémon-roolipelit Sword ja Shield. Nyt näyttää siltä, että jälkimmäiset ovat osoittautuneet suositummiksi kuin odotettu Star Wars -seikkailu.

Kuten Game Fragger kertoo, peittosivat Pokémon-pelit Fallen Orderin ensimmäisen viikon pelimyynneissä ainakin Isossa-Britanniassa. Myyntilistan kärkipaikalle nousi Pokémon Sword, toiselle sijalle Fallen Order ja kolmannelle Pokémon Shield. Lisäksi Pokémon-pelien yhteispaketti kipusi sekin listan seitsemännelle sijalle, joten yhteensä Pokémon-julkaisut menestyivät huomattavan hyvin.

Saavutuksesta tekee vielä kunnioitettavamman se, että Pokémon-pelit julkaistiin vain Nintendo Switchille. Star Wars -seikkailusta sen sijaan voi nauttia useilla alustoilla, eli PC:llä, PlayStation 4:llä ja Xbox Onella.

Brittien pelitilastot eivät tietenkään edusta maailmanlaajuista pelimyyntiä, mutta niitä voi pitää suuntaa-antavina ainakin muun Euroopan osalta. Vaikuttaa selvältä, että ainakin kotimaassaan Japanissa Pokémon-pelit ovat varmasti menestyneet vielä paremmin.

Molemmat pelit ovat myös saaneet hyvän vastaanoton pelimediassa. Metacriticissä sekä Fallen Orderin että Pokémon Swordin keskiarvo on tällä hetkellä 81. Muropaketin arviot molemmista peleistä ilmestyvät lähitulevaisuudessa.

Keskustelu

Ehkäpä jos tekisivät uuden KotOR:in tai XvTie:n, eikä jotain iänikuista "pelattavaa" multimediaelokuva-roskaa, niin tilanne voisi muuttua…

Kuka hemmetti haluaa hakata nappeja nähdäkseen elokuvan?

Muropaketin uusimmat