PS4-pelejä on myyty jo seitsemän vuotta, mutta kaksi aivan uutta julkaisua on silti kivunnut suurimpien menestysten joukkoon

24.07.2020 09:05 | Muropaketin toimitus

PlayStation 4:n tuottoisimpien pelien joukossa on kaksi tämän vuoden julkaisua, ainakin Yhdysvalloissa.

PlayStation 4:n suurimpia hittejä ovat olleet monet konsolin yksinoikeuspelit, jotka ovat vuosien varrella nousseet alustan kehutuimpien ja myydyimpien pelien kärkeen. Vaikka konsolin pelejä on myyty vuodesta 2013 lähtien, on kaksi aivan äskettäin ilmestynyttä julkaisua kivunnut nopeasti menestyneimpien PS4-pelien kärkikastiin.

NPD Groupin analyytikko Matt Piscatella julkaisi nimittäin äskettäin Twitterissä listan PS4:n tuottoisimmista yksinoikeuspeleistä Yhdysvalloissa. Kärkikolmikkona loistavat Marvel’s Spider-Man, God of War ja Horizon Zero Dawn, mutta seuraavat sijat ovat menneet uunituoreille julkaisuille.

Ainakin USA:n myynneissä neljänneksi tuottoisin PS4:n yksinoikeuspeli on jo nyt The Last of Us Part II, joka ilmestyi vasta kuukausi sitten. Viidentenä taas on Final Fantasy VII Remake, joka sekin julkaistiin vasta keväällä. Nämä viisi ovat siis dollarituotoissa suurimpia menestyjiä konsolin omista peleistä.

USA:n myyntilistalta voi todennäköisesti vetää melko suoria johtopäätöksiä muuallekin maailmaan. Kappalemyynneissä The Last of Us Part II on jo nyt koko konsolin 10. myydyin peli ja yksinoikeuspeleistä seitsemännellä sijalla, ja Final Fantasy VII Remake sijoittuu heti TLOU2:n perään. On siis täysin uskottavaa, että pelit ovat PS4:n tuottoisimpia pelejä myös maailmanlaajuisesti.

Jää vielä nähtäväksi, onnistuuko PS4:n viimeinen yksinoikeuspeli, viikko sitten julkaistu Ghost of Tsushima kipuamaan myyntilistan kärkikahinoihin. Joka tapauksessa uudetkin julkaisut osoittavat, että Sonyn sijoitus yksinoikeuspeleihin on todellakin kannattanut.