PS4:lle saapuu tänään poikkeuksellinen seikkailu – ”Erottuu kirkkaasti scifi-roolipelien massasta”

04.02.2021 09:00 | Muropaketin toimitus

Scifi-roolipeli Haven rantautuu tänään uusille alustoille, joilla se jakaa varmasti mielipiteitä.

Viime vuoden lopulla useille alustoille ilmestynyt indieseikkailu Haven julkaistaan tänään 4. helmikuuta myös PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille. Haven on scifi-tarina kaukaiseen maailmaan paenneista rakastavaisista Yu ja Kay, jotka yrittävät selvittää vieraan planeetan mysteerit ja luoda itselleen uuden elämän.

Arvostelussamme Haven jätti ristiriitaisen vaikutelman ja moitteita tuli Xbox-versiossa muun muassa ohjauksesta ja visuaalisesta ilmeestä. Pelissä on kuitenkin paljon hyvää, ja kriitikkomme mukaan se erottuu selvästi muista tyylilajinsa edustajista. Arvostelussamme todetaan:

”Moitteet harmittavat, sillä Havenissa on paljon hyvää. Alkumetrien jälkeen Yu ja Kay alkavat tuntua oikealta pariskunnalta, ja heidän suhteessaan on esimerkiksi seksiä ja huumoria paljon aidommin kuin valtaosassa muista peleistä. Myös scifi-elementit toimivat hienosti, ja pala kerrallaan avautuva tarinamaailma tuntuu samalla tapaa vieraalta kuin avaruusoopperoiden visiot kirjallisuudessa.”

Haven kustantaa noin 25 euroa kullakin alustalla, eli peli ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Metacriticissä sen keskiarvo on alustasta riippuen 72-77, mutta Steamin käyttäjäarvioista peräti 93% on myönteisiä. Ainakin pelaajille Haven tuntuu siis kelpaavan hyvin.

LUE MYÖS: Tulipahan pelattua: Haven ei ole täydellinen seikkailupeli, mutta se erottuu kirkkaasti scifi-roolipelien massasta