UUSIMMAT

PS4:n ja Xbox Onen myynti putosi – pelaajat odottavat uuden sukupolven konsoleita

17.02.2020 09:51 | Muropaketin toimitus

Sekä Sonyn että Microsoftin konsolimyynti on pudonnut nopeammin kuin odotettiin, kertoo pelimarkkinoiden asiantuntija.

Ainakin Yhdysvalloissa PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleiden myynti on kääntynyt tuntuvaan laskuun vuoden 2020 alussa, kertoo VG24/7. NPD Groupin raportin mukaan pelialan hardware-myynti laski USA:ssa tammikuussa 35 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Koko pelimyynti, johon lasketaan myös pelit ja lisälaitteet, putosi sekin 26 prosenttia.

Analyytikko Daniel Ahmadin mukaan PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n lähestyvä julkaisu näyttäisikin pudottavan edellisen sukupolven alustojen myyntiä odotettua nopeammin. Hän vertaa tilannetta vuoteen 2013, jolloin nykyiset konsolit olivat juuri ilmestymässä. Konsolimyynti on pudonnut 2020 alussa paljon nopeammin kuin samaan aikaan edellisen sukupolven vaihtuessa.

Pudotus näyttää koskevan erityisesti Sonyn ja Microsoftin konsoleita, sillä Nintendo Switchin myynnin kerrotaan pysyneen tasaisena. Nintendo-pelaajia eivät kilpailijoiden tulevat alustat näytä kiinnostavan.

Ahmadin mukaan konsolimyynnin laskuun vaikuttanee sekin, että PS4 ja Xbox One ovat pysyneet pitkään samassa hintaluokassa. Lisäksi tieto siitä, että PS5 sekä Xbox Series X tukevat myös nykyisten alustojen pelejä saa pelaajat helposti odottamaan uusien konsoleiden saapumista markkinoille.

Jää nähtäväksi, tullaanko PS4:n ja Xbox Onen hintaa alentamaan vielä ennen uuden sukupolven ilmestymistä. PS5 ja Xbox Series X ilmestyvät loppuvuodesta, mutta kummankaan julkaisupäivää ei ole kerrottu.

Muropaketin uusimmat