PS4:n Spider-Man rikkoi syyskuussa ennätyksiä, mutta Destiny 2 kohosi sitäkin suurempaan menestykseen

05.11.2018 08:20 | Muropaketin toimitus

Destiny 2 nousi kehutun Forsaken-laajennuksen myötä syyskuun tuottoisimmaksi konsolipeliksi digitaalisilla markkinoilla.

Syyskuussa julkaistiin useampia uutuuspelejä, kuten Shadow of the Tomb Raider sekä PlayStation 4:n odotettu Marvel’s Spider-Man. Kävi kuitenkin niin, että jo vuotta aiemmin julkaistu peli pyyhki lattiaa uutukaisten tuloksilla, ainakin digitaalisessa myynnissä.

Kuten GameSpot raportoi, oli Destiny 2 syyskuun 2018 tuottoisin digitaalinen konsolipeli. Tieto on peräisin analytiikkayhtiö SuperDatalta, joka julkaisi äskettäin analyysinsa syyskuun pelimarkkinoista.

Marvel’s Spider-Man ylsi listalla toiseksi, siitäkin huolimatta, että peli myi muutamassa päivässä yli kolme miljoonaa kappaletta, ja jopa tuotti enemmän rahaa kuin yksikään PlayStationin yksinoikeuspeli on koskaan tuottanut julkaisukuukauden aikana. Ei mikään vähäpätöinen saavutus, mutta Destiny 2 veti silti digimarkkinoilla pisimmän korren.

Destiny 2 on toki saatavilla PS4:n ohella myös Xbox Onelle, mutta tätäkin tärkeämpää menestykselle oli varmasti Forsaken-laajennuksen julkaisu. SuperDatan mukaan Forsakenin hankki yli 60 prosenttia Destiny 2:n aktiivisista pelaajista, eikä ihme, sillä myös Muropaketin arviossa laajennus sai runsaasti kehuja osakseen.

Lisäksi Destiny 2:n tuottoja ovat tietysti edistäneet pelinsisäiset ostokset, sekä se, että ensi alkuun uusien pelaajien oli maksettava myös Destiny 2:n aiemmista laajennuksista pelatakseen Forsakenia. Bungie on sittemmin muuttanut tätä menettelyä.

SuperDatan analyysi koskee vain digitaalista pelimyyntiä, mutta se muodostaa nykyisin jo merkittävimmän osan pelien tuotoista. Digitaalisiin konsolipeleihin käytettiin syyskuun aikana 1,24 miljardia dollaria, eli 1,09 miljardia euroa, mikä on noin 291 miljoonaa euroa enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.