Uusimmat

Puuttuvia pokémoneja, kehno ruudunpäivitysnopeus, kadonneita liikkeitä… Fanit keräsivät 16 kohdan listan Pokémon Sword ja Shield -pelien puutteista

12.11.2019 20:01 Muropaketin toimitus

Nintendo Switchille ylihuomenna ilmestyvät Pokémon Sword ja Shield -pelit ovat aiheuttaneet jo ennakkoon paljon kohua ja keskustelua, sillä peleissä on monia faneja ihmetyttäviä ja raivostuttavia puutteita.

Kerroimme jo aiemmin, kuinka Sword ja Shield -peleistä karsittu pois merkittävä osa aiemmista peleistä tuttuja Pokémoneja, eikä niin sanotun national dexin täyttäminen ole siten mahdollista. Lisäksi korkeatasoisten pokémonien nappaamista koskeva rajoitus on aiheuttanut hämmennystä.

Nyt Sword ja Shield -peleistä on kaivettu pelin koodia tutkimalla sekä siitä julkaistua pelikuvaa tutkimalla myös 14 muuta puutetta. Esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämisen mahdollistava asetus on piilotettu sivutehtävästä saatavan tavaran taakse ja ruudunpäivitysnopeus on korkeintaan 30 ruutua sekunnissa. GTS-nimellä tunnettu pokémonien vaihtojärjestelmä on poistettu pelistä, kuten on myös monet aiemmista peleistä tunnetut liikkeet kuten ikoninen Karate Chop.

Koko puutteiden listaan voi tutustua täällä. Lista on kerännyt kirjoitushetkellä Redditissä jo lähes 40 000 ylä-ääntä ja kommenteissa kyseenalaistetaan Game Freak -studion päätöksiä kovasanaisesti.