Quantic Dream haastaa oikeuteen toimittajat, jotka raportoivat hittistudion ”myrkyllisestä kulttuurista”

24.04.2018 12:11 | Muropaketin toimitus

Toukokuussa uuden Detroit: Become Human -pelin julkaiseva Quantic Dream haastaa oikeuteen ranskalaiset toimittajat, jotka raportoivat talvella studion ongelmista. Toimittajat kertoivat, että studiolla rehottaa seksistinen ja rasistinen työpaikkakulttuuri.

Tammikuussa kerroimme, että muun muassa ranskalaismediat Le Monde ja Canard PC raportoivat isosti pelistudio Quantic Dreamin sisäisistä ongelmista. Median mukaan ranskalaisella hittistudiolla on vallalla myrkyllinen työpaikkakulttuuri, jossa seksismi ja rasismi rehottavat. Lisäksi studion toista johtajaa Guillaume de Fondaumièria syytettiin ahdistelusta studion juhlissa.

Quantic Dream kiisti syytökset nopeasti, mutta nyt tapaus on johtanut yllättävään jälkipyykkiin. IGN raportoi, että pelistudio on päättänyt nostaa oikeushaasteet uutisista johtuen.

”Haastamme heidän journalistinsa oikeuteen”, studion toimitusjohtaja David Cage toteaa suoraan.

Le Monden toimittaja William Audureau kertoo kirjoittaneensa alkuperäisen jutun ”hyvin dokumentoidun ja perusteellisen tutkimuksen perusteella”, ja myös Canard PC väittää raportoineensa tapauksesta ”asiaankuuluvalla varovaisuudella”. Jää nähtäväksi, meneekö tapaus oikeuden käsittelyyn asti.

Quantic Dream tunnetaan etenkin menestyneistä tarinallisista peleistä Heavy Rain (2010) ja Beyond: Two Souls (2013). Studion uusi peli Detroit: Become Human ilmestyy 25. toukokuuta PlayStation 4:lle.