UUSIMMAT

Radikaali äärioikeisto viettelee nuorisoa nettipelaamisen kautta – Käytössä etenkin Discord

19.11.2021 16:40 | Muropaketin toimitus

Tutkimuksen mukaan äärioikeisto käyttää nettipelipalveluita nuorison värväämiseen.

Nettipelaamisen tarkoitettuja palveluita käytetään nuorison houkuttelemiseksi radikaalien ryhmittymien riveihin, kertoo Eurogamer.

Asia pohjautuu Iso-Britannian sisäministeriön tutkimukseen. Tutkimus kertoo, että etenkin erilaiset äärioikeistoryhmät käyttävät nettipelipalveluita värväystoiminnassaan. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi videopeliyhteisöille suunniteltu pikaviestintään keskittynyt Discord.

Eräs keino, jota äärioikeisto käyttää houkutteluun, on väite siitä, että koronavirus on todellisuudessa huijausta, jonka tarkoituksena on tehdä valkoihoisista vähemmistöön kuuluva kansanosa. Niin sanottu väestönvaihtoteoria on suosittu myös kotimaisten äärioikeistojärjestöjen viestinnässä.

“Jos tarkastellaan äärioikeiston toimintaa YouTubessa, on monissa kommenttiosioissa linkkejä salaisiin ryhmä-chatteihin. Lisäksi niissä käytetään äärioikeiston koodikieltä, termejä ja symboleja, jotka houkuttelevat tutkimaan asiaa syvemmin”, kertoo tutkimuksen vetäjä Sean Arbuthnot.

Suojelupoliisin mukaan äärioikeiston uhka otetaan vakavasti myös Suomessa.

“Kansainvälisellä verkkoympäristöllä on huomattava rooli äärioikeistolaisen aatteen leviämisessä. Äärioikeiston suosimilla sosiaalisen median alustoilla toimijat myös verkostoituvat keskenään, levittävät terroristista propagandaa ja yllyttävät toisiaan väkivaltaisuuksiin”, kertoo Suojelupoliisi tuoreessa terrorismin uhka-arviossaan.

Muropaketin uusimmat